© BELGA

Red Lions nemen revanche op Argentinië in de Hockey Pro League, Red Panthers gaan onderuit

De Red Lions (FIH-2) hebben zaterdag in het Argentijnse Santiago del Estero revanche genomen op Argentinië (FIH-7) in hun derde wedstrijd in de Hockey Pro League. Het werd 4-3. De Red Panthers gingen wel onderuit tegen Argentinië.

Maxime Caeyman
Bron: BELGA

Woensdag hadden de jonge Red Lions nog met 4-1 nog verloren van Argentinië. Dankzij hun overwinning zaterdag rapen ze hun eerste 3 punten in de competitie. Zondag volgt voor de Red Lions een tweede duel tegen Duitsland. Tegen wereldkampioen Duitsland (FIH-4) verloren de Belgen donderdag met 2-0. 

De Lions treden met een jong team aan in Argentinië. De spelers die vorige maand in Valencia de olympische kwalificatie afdwongen, kregen nu rust.

Red Panthers houden een helft stand, maar verliezen toch van Argentinië

De Belgische hockeyvrouwen (FIH 4) hebben zaterdagavond een nieuwe nederlaag geleden tegen Argentinië (FIH 2) in de Hockey Pro League. Na het 5-0 verlies van woensdag werd het deze keer 2-0 in Santiago del Estero, in het noorden van Argentinië. Tussendoor was donderdag ook Duitsland (FIH 5) te sterk met 3-0.

Het zijn moeilijke wedstrijden voor de Panthers, maar dat was vooraf ingecalculeerd. De Belgische selectie in Argentinië bestaat voornamelijk uit speelsters van de beloften (U21). Die hielden tegen Argentinië zaterdag 36 minuten stand. Agustina Gorzelany en Toccalino Sofia bezorgden 'las Leones' uiteindelijk toch de overwinning. De Belgische meisjes wachten nog steeds op hun eerste goal op Argentijnse bodem deze week. Astrid Bonami (neus) en Noa Schreurs (hand) vielen zaterdag uit met blessures.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer