Jelle Houwen

Al tien ongevallen in half jaar tijd op autosnelweg in Veurne en Adinkerke

Zondagochtend vroeg zijn er op de E40 tussen Nieuwpoort en Adinkerke opnieuw twee ongevallen gebeurd. Een van de twee ongevallen was tussen Veurne en Adinkerke. Dat stuk is intussen berucht: in een half jaar tijd waren daar al minstens tien ongevallen. Bij het tweede ongeval raakten een moeder en haar elfjarige dochter gewond.

Het eerste ongeval gebeurde zondagochtend om 6 uur. Een Roemeense bestuurder verloor de controle over zijn auto en ging van de weg. Mogelijk was de man die op weg was naar het Verenigd Koninkrijk even in slaap gevallen. De auto belandde in de gracht. 

Op dat moment was het aan het regenen. De E40-snelweg tussen Veurne en Adinkerke in de richting van Frankrijk staat er om bekend gevaarlijk te zijn voor watergladheid bij onaangepaste snelheid. Er gebeurden in een half jaar tijd al meer dan tien gelijkaardige ongevallen.

Watergladheid

Het tweede ongeval zondagochtend was even voor 8 uur, op dezelfde snelweg, ter hoogte van de afrit Nieuwpoort. De oorzaak van dat ongeval was watergladheid. Een vrouw uit Sint-Niklaas, die al tientallen jaren in het Verenigd Koninkrijk woont, was met haar elfjarige dochter op weg naar huis. Haar auto kwam in de omgekeerde rijrichting tegen de vangrails terecht. Zowel moeder als dochter raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis in Veurne.

Jelle Houwen

Meest gelezen