© Dick Demey

Eisden

VIDEO. Patro mist reuzenkansen en blijft steken op scoreloos gelijkspel tegen RSCA Futures

Eisden -

Patro is tegen de Anderlecht Futures niet verder geraakt dan een 0-0-gelijkspel en liet zo de kans schieten om naast Zulte Waregem en Lommel te komen. Kansen waren er nochtans genoeg, maar zowel Dansoko als Sam Bruce (tot tweemaal toe) misten alleen voor doel.

Bart Schijns

“Op basis van de kansen moeten we deze match altijd winnen”, analyseerde Tom Pietermaat de wedstrijd van Patro tegen de Futures van Anderlecht. “Anderlecht maakte het ons moeilijk. Dat blijven de grootste talenten van België, maar op dit niveau mag je deze kansen niet laten liggen.”

En die kansen waren er zeker voor Patro nadat de ploeg zich, na een sterk begin van Anderlecht, in de match geknokt had. Kis had na een verraderlijke vrije trap wel al de bal van de lijn moeten redden, toch was het Patro dat op voorsprong had moeten klimmen toen Dansoko alleen voor de keeper opdook. Tot ongeloof van de supporters plaatste hij de bal naast het doel. Bij een tweede reuzekans week de winger te fel uit naar de buitenkant.

Sam Bruce kwam na de rust Sigurdarson vervangen, maar ook hij vond de weg naar de netten niet. Afgezonderd door Peeters geraakte ook Bruce niet voorbij Vanhoutte, klom hij net niet hoog genoeg op een voorzet en kopte hij drie minuten voor tijd een niet te missen kans recht op de doelman. Ook de invalbeurten van Limbombe en Noubissi konden het tij niet keren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Dick Demey

“De bal wou er vandaag gewoon niet in. We hadden een goede zaak kunnen doen, maar soms heb je van die dagen dat het gewoon niet wil lukken. Gelukkig is het snel vrijdag voor de match tegen Lierse”, oordeelde Lukas Van Eenoo.

Trainer Stijnen vertrok uit pure teleurstelling onmiddellijk naar huis waarna kapitein Corstjens de persconferentie voor zijn rekening nam. “Iedereen is ontgoocheld. We hebben het gevoel dat we twee punten verloren hebben. Na een moeilijk begin hadden we toch weer die defensieve controle. Uit die zes kansen moeten we altijd scoren. We hebben nu nog acht wedstrijden waarin we die verliespunten van vandaag moeten goedmaken.”

PATRO EISDEN: Heekeren, Kis, Corstjens, Dijkhuizen, Van Eenoo, Peeters, Dansoko (82’ Noubissi), Renson, Sigurdarson (46’ Sam Bruce), Pietermaat, Pierrot (69’ Limbombe).

RSCA FUTURES: Vanhoutte, Bouchouari (89’ Maamar), Barry, Baouf, Vergeylen, Goto, Masscho, Moutha, De Cat, Tajaouart, De Corte (80’ Montegnies).

GELE KAARTEN: Pierrot, Peeters, Sigurdarson, Stijnen.

SCHEIDSRECHTER: Pirard.

TOESCHOUWERS: 1900. (bs)

© Dick Demey

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer