Archiefbeeld: politie in de stad Wabag.© AFP

Minstens 64 doden bij geweld in Papoea-Nieuw-Guinea

Bij gevechten in de hoogvlaktes van Papoea-Nieuw-Guinea zijn minstens 64 mensen om het leven gekomen. Dat heeft de lokale politie maandag meegedeeld.

Bron: BELGA

Het geweld vond plaats in de buurt van de stad Wabag (provincie Enga), zowat 600 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Port Moresby. De slachtoffers zijn in een hinderlaag terechtgekomen, zo meldde de politie aan de Australische zender ABC. Het gaat volgens de politie om een escalatie van de stammenconflicten in het land.

Het dodental kan nog verder oplopen, zei adjunct-politiecommissaris Samson Kua. “We denken dat er nog lichamen in de bossen liggen.”

In de regio vinden al eeuwenlang stammenconflicten plaats, die vaak worden veroorzaakt door territoriale geschillen en beschuldigingen van diefstal. Door de toestroom van automatische wapens kost het geweld nu ook aan meer mensen het leven.

Ook in andere delen van Papoea-Nieuw-Guinea is het al enige tijd onrustig. Premier James Marape had in januari al de noodtoestand afgekondigd in de hoofdstad, nadat bij rellen vijftien mensen om het leven waren gekomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer