Staande ovatie voor Michael J. Fox wanneer hij winnaar van beste film aankondigt op Bafta’s

Emotioneel moment op de Bafta’s: Michael J. Fox mocht de award voor beste film uitreiken, en kreeg van alle aanwezigen een staande ovatie. De 62-jarige acteur lijdt aan Parkinson en werd in een rolstoel het podium opgereden.

gjs

Nadat hij in een rolstoel het podium opgereden werd, stond Fox recht en stapte hij moeizaam naar het meubel waar de micro’s opstonden, waar hij zich vervolgens aan vasthield. Maar voor hij kon bekendmaken dat Oppenheimer de Bafta voor Beste Film kreeg, kreeg hij een staande ovatie die erg lang duurde. Alle collega-acteurs in de zaal stonden recht en vierden Fox. Onder meer Ryan Gosling, Margot Robbie en Bradley Cooper eerden hun collega in Londen.

LEES OOK. ‘Oppenheimer’ grote winnaar met zeven BAFTA’s

Bij Michael J. Fox werd in 1991 Parkinson vastgesteld. De acteur, die onder meer schitterde in Back to the future en Stuart little, was toen nog maar 29 jaar oud. Hij maakte dat pas acht jaar later publiek. In 2023 werd een documentaire over zijn leven en de strijd die hij levert tegen de ziekte uitgebracht.

Even voor de staande ovatie en het uitreiken van de prijs, verschijn hij ook op de loper met zijn vrouw Tracy Pollan. Ook toen ging al veel aandacht naar hem.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER