Archieffoto: Opera House in Sydney.© Shutterstock

Vier mensen getroffen door bliksem bij Sydney Opera House

In de Australische stad Sydney zijn maandag in de buurt van het Sydney Opera House vier mensen gewond geraakt toen ze werden getroffen door de bliksem. De vier schuilden tijdens hevig onweer onder een boom in de Botanische Tuin, op een steenworp afstand van het iconische operagebouw. Daar werden ze getroffen door een bliksemschicht, waarbij ze bewusteloos raakten en brandwonden opliepen.

gjs
Bron: BELGA

Volgens de hulpdiensten hadden de slachtoffers - twee mannen en twee vrouwen in de leeftijd van eind tiener tot in de dertig - ook hartritmestoornissen. Ze werden ter plekke behandeld en daarna in een ernstige, maar stabiele toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Maandagmiddag werden er tijdens onweersbuien in heel Sydney ongeveer 75.000 blikseminslagen waargenomen. Meer dan 10.000 huishoudens en bedrijven in de noordelijke wijken zaten zonder stroom, meldt The Sydney Morning Herald.

Treindiensten raakten ontregeld door het noodweer en ook het vliegverkeer liep vertraging op doordat een landingsbaan van het vliegveld van Sydney beschadigd raakte. Het onweer ging gepaard met hevige regenval: zo viel in het noordwesten van Sydney in een uur tijd 48 millimeter regen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer