© rr

Amerikaan bekent verkrachting en moord op twee toeristen bij Duits sprookjeskasteel bij aanvang van proces

Een 31-jarige Amerikaan, die verdacht wordt van moord, verkrachting en poging tot moord op twee vrouwen in Duitsland, heeft bij aanvang van zijn proces schuld bekend. “De verdachte heeft een onvoorstelbaar misdrijf gepleegd”, las zijn advocaat bij aanvang van het proces voor uit een verklaring.

gjs
Bron: BELGA

De aanval op twee vrouwen vond plaats op 14 juni tijdens een wandeling op de Marienbrücke-brug in Schwangau, een bergdorpje in Duitsland. Volgens de aanklagers ontmoette de Amerikaan de twee vrouwen op een wandelpad en lokte hen vervolgens naar een afgelegen plek. Daar gooide hij de 21-jarige vrouw op de grond en begon haar te wurgen. Toen haar vriendin haar probeerde te helpen, duwde de man de 22-jarige haar een 50 meter diepe kloof in. Bij die val liep ze talrijke verwondingen op, maar ze overleefde het incident.

© AP

 

Vervolgens ging de man door met het wurgen van de 21-jarige vrouw en hij verkrachtte haar, aldus de aanklagers. Toen hij werd opgeschrikt door twee getuigen, duwde hij zijn slachtoffer in dezelfde kloof. Zij overleefde de val niet. Kort na de feiten werd de Amerikaan opgepakt. De twee vrouwen waren ook afkomstig uit de Verenigde Staten, maar volgensd de aanklagers kende de man hen niet.

De rechtbank vermoedt dat het proces zes dagen zal duren. De uitspraak wordt midden maart verwacht. 

De Marienbrücke staat bekend vanwege het 19de-eeuwse sprookjespaleis Neuschwanstein op een heuveltop in Beieren, een deelstaat in Duitsland. Er komen jaarlijks zo’n anderhalf miljoen bezoekers langs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer