De Nederlandse wetenschapper Freek Vonk heeft een nieuwe soort reuzenslang ontdekt.
Volledig scherm
De Nederlandse wetenschapper Freek Vonk heeft een nieuwe soort reuzenslang ontdekt. © RV

Nederlandse bioloog Freek Vonk ontdekt nieuwe ‘reuzenslang’ in Amazoneregenwoud: “Dit is extreem bijzonder”

De Nederlandse wetenschapper Freek Vonk heeft met veertien internationale collega’s een nieuwe soort reuzenslang ontdekt. Dat maakte de bioloog, die naast een succesvolle tv-carrière ook nog volop aan wetenschappelijk onderzoek doet, vandaag bekend via zijn sociale media. Hij heeft ontdekt dat de grootste slangensoort ter wereld, de groene anaconda in werkelijkheid uit twee verschillende soorten bestaat. De hoogleraar aan de VU en Naturalis-onderzoeker is dan ook het dolle heen: “Het voelt alsof we er nu achterkomen dat er twee soorten witte haaien door de oceaan zwemmen”

9 reacties

  • Alex Jonckers

    2 maanden geleden
    De natuur blijft biologisch veranderen, ook al zien we het altijd niet, en dank zij zulke mensen blijven we op de hoogte van onze natuur, alhoewel er nog veel ontdekkingen zijn te doen.
  • Gino Denil

    2 maanden geleden
    Er zijn nog duizenden soorten dieren en planten in het Amazone woud die we niet kennen. De vernietiging van dat woud zou de mens ooit zuur kunnen opbreken. Sommige soorten planten of dieren bevatten mogelijks geheimen die ons ooit voor de ondergang van de mensheid kunnen behoeden.
  • Peter John Vermeersch

    2 maanden geleden
    Dit is prachtig gedaan. Proficiat!
  • karin wuestenbergs

    2 maanden geleden
    Fantastisch!
  • Frank Vagenende

    2 maanden geleden
    Top van die kerels