Shutterstock / danielo
Volledig scherm
© Shutterstock / danielo

Opvallende peiling: Vlamingen houden meer van Walen dan omgekeerd

Vlamingen staan (iets) positiever tegenover de Walen dan omgekeerd. Dat blijkt een studie van de Franstalige universiteit ULB die vandaag in ‘Le Soir’ is verschenen. Op de vraag ‘Hebt u sympathie voor de Walen?’ antwoordt 55,4 procent van de Vlamingen positief.

69 reacties

  • Eddy DESMET

    2 maanden geleden
    Hoe zou het komen dat Walen minder positief staan ten opzichte van Vlamingen ? Wanneer de Walen voortdurend door N-VA- en Vlaams Belang politici afgeschilderd worden als luiaards en profiteurs en kop van jut zijn in allerhande TV-programma's, dan hoeft men zich daarover geenszins te verbazen. Jongeren worden zelfs voortdurend opgejut tegen ons zuiderburen. Je zou zelf van minder balen ...
  • Stefaan Manssens

    2 maanden geleden
    Tijdens de overstroming in Wallonië was er enorm veel solidariteit van de Vlamingen. Sommige politici (NVA, Vl bel) moeten stoppen met polariseren en doen alsof alles beter is in Vlaanderen. Politici zorgen voor tweedracht en niet het volk.
  • Mieke Ponet

    2 maanden geleden
    Een volledige analyse tussen Walen en Vlamingen moet men toch beginnen met de onafhankelijk toen Brusselse Franstalige opperklasse niet wilde weten van Willem1. Alles was in het Frans en dat heeft geduurd toch1945 en de Vlamingen hebben dikwijls moeten horen dat ze dom en vuil waren en tweede rangburgers waren. Men kan nu wel van alles vertellen maar het zal nooit iets worden tussen die twee omdat ze totaal verschillen en geen behoefte hebben aan elkaar, alleen als het om geld gaat dan wel.
  • Gino Denil

    2 maanden geleden
    Mensen zijn niet anders omdat ze een andere taal spreken of andere cultuur hebben. Dat is een laagje vernis. Mensen hebben overal dezelfde behoeften, dezelfde emoties en dezelfde verwachtingen. Dat is wat je leert als je de wereld rond reist en door dat laagje vernis leert kijken. En de meeste mensen zijn warm en gastvrij als ze merken dat je hen door dat laagje heen als mens en gelijke waardeert.
  • Jan Deblaere

    2 maanden geleden
    @Ferdinand Drees : dat is wel verleden tijd dat de Vlamingen het frans machtig zijn. De oudere generaties van voor de federalisering van het onderwijs allicht wel. Maar de jongere generaties spreken even slecht frans als de Walen nederlands.