Kathleen Van Brempt (Vooruit) keert terug naar Antwerpse gemeenteraad na vertrek schepen Tom Meeuws

Antwerpen -

Europees Parlementslid Kathleen Van Brempt (Vooruit) wordt opnieuw Antwerps gemeenteraadslid. Zij komt in de plaats van haar partijgenoot Tom Meeuws, die vorige week niet alleen ontslag nam als schepen, maar ook als gemeenteraadslid. Van Brempt was tussen 2001 en 2018 al gemeenteraadslid.

LEES OOK. Dit stond in de mail die schepen Meeuws na zijn ontslag nog verder in de problemen bracht: “Het staat jou vrij om de nodige stappen te zetten”

Van Brempt zal wel pas in maart de eed afgeleggen en niet volgende week maandag. Met haar functie als Europees parlementslid zit zij dan in het buitenland.

Van Brempt komt in de gemeenteraad na heel de heisa rond schepen Meeuws. Hij nam vorige week ontslag omdat hij de machtspolitiek van N-VA en het gebrek aan steun van zijn Vooruit-collega’s moe was. Zijn ontslag kreeg nog een bijzondere wending toen een mail was opgedoken van N-VA-schepen Nabilla Ait Daoud die Meeuws beschuldigde van racistische uitspraken.

De Antwerpse gemeenteraad krijgt er zo opnieuw een pak politieke ervaring bij. Van 2001 tot 2018 zetelde Van Brempt al in de Antwerpse gemeenteraad. In 2003 werd ze ook staatssecretaris van Arbeidsorganisatie, tussen 2004 en 2009 was ze Vlaams minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke kansen. Sinds 2009 is Van Brempt (opnieuw) Europees Parlementslid, na een eerdere periode als Europarlementslid tussen 2000 en 2003.

LEES OOK. Kathleen Van Brempt (Vooruit) grijpt naast Europees lijsttrekkerschap: “Ik wil mijn politiek engagement verderzetten”

(svw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen