Egon Wille en dochters Lie (4) en Sue (2) voor hun huis in Lede, dat hij de voorbije negen maanden grondig renoveerde: “Nu zullen we ons eindelijk niet meer blauw betalen om het warm te hebben.”
Volledig scherm
PREMIUM
Egon Wille en dochters Lie (4) en Sue (2) voor hun huis in Lede, dat hij de voorbije negen maanden grondig renoveerde: “Nu zullen we ons eindelijk niet meer blauw betalen om het warm te hebben.” © Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photo News

4 op 10 Belgen renoveerden vorig jaar hun huis: “Er is een manier om de verbouwingen sneller én goedkoper te maken”

De renovatiemarkt blijft groeien. Vorig jaar voerde 41 procent van alle huiseigenaars in België minstens één groot renovatiewerk uit. Dat is het hoogste cijfer in jaren. Bieke Gepts van marktonderzoeksbureau Essencia Marketing en Niko Demeester van sectorfederatie Embuild leggen uit hoe dat komt, welke renovaties jij en ik het vaakst doen en hoe de toekomst er — misschien ook voor jouw portemonnee — rooskleurig kan uitzien.

39 reacties

  • Gust Vandamme

    2 maanden geleden
    Wanneer eindelijk eens subsidies voor de noodgedwongen alleenwonende huurder? Zwaarst belast en betalen mee voor de renoverende eigenaar...
  • Marco brilmans

    2 maanden geleden
    Zoals hier vaak wordt aangehaald.. Als je de centen hebt is het gemakkelijk. We mogen denk ik, ook een serieuze kanttekening maken dat veel mensen de voorbije jaren, een huis hebben aangeschaft dat eigenlijk groter is, dan nodig. Als je dan plots kosten of werken hebt, dan is het plots te duur. Een dak van een rijhuis of vrijstaand huis is een immens verschil in kost bv. Dus los van te dure werkuren/materiaal, mag men ook een beetje realisme aanmeten.
  • Dany Herman

    2 maanden geleden
    Bij ons alles geannuleerd want je kunt nooit voldoen want ze veranderen steeds de normen
  • johan van Oevelen

    2 maanden geleden
    als je de centen hebt, kan dat natuurlijk....met de nadruk op als
  • Karine Roeland

    2 maanden geleden
    Wij worden verplicht om te renoveren en ons blauw te betalen aan allerlei attesten en 'stielmannen' die er van profiteren om woekerprijzen te vragen. Wie kan er nog een kleine oude woning betalen, deze renoveren zoals het moet om in orde te zijn? Ieder jaar veranderen de normen. Als alleenstaande kan je geen lening bij de bank krijgen om woning te kopen, laat staan om deze dan 'in orde' te brengen. Extra waarde bij verkoop? Tegen dat je je woning verkoopt voldoet deze niet meer.