Een van de laatste beelden van Ezedi, voor hij vermoedelijk in het water belandde.© AP

‘Meest gezochte man van Groot-Brittannië’ is mogelijk gevonden

Londen -

De ‘meest gezochte man van Groot-Brittannië’ is mogelijk gevat. De politie vond maandag een lichaam in de rivier Theems in het centrum van Londen. De man werd al bijna drie weken gezocht na een zuuraanval op 31 januari.

rovn
Bron: Sky News, Independent

De politie zei op 9 februari nog dat het “heel waarschijnlijk” was dat Abdul Ezedi de avond van zijn aanval in het water van de Theems was beland. Daarom werd er een grote zoekactie opgezet. Door die actie werden twee lichamen gevonden, maar die konden niet in verband gebracht worden met Ezedi.

Maandag vond de politie echter nog een lichaam in de rivier in het centrum van Londen. De politie laat aan Britse media weten dat het “sterk gelooft” dat het lichaam van Ezedi is. Het nieuws is nog niet officieel bevestigd door de politie.

Al drie weken gezocht

Ezedi gooide op 31 januari zuur over een vrouw en haar twee kinderen in Clapham, bij Londen. Achteraf raakte bekend dat Ezedi ooit een relatie had met de vrouw in kwestie, het ging dus mogelijk om een wraakactie. Een paar uur later werd hij voor het laatst gespot, terwijl hij volgens de politie “over de reling van de Chelsea Bridge” hing. Op camerabeelden is te zien dat hij ‘doelbewust’ zes kilometer liep richting de rivier Theems.

De vrouw ligt nog steeds in het ziekenhuis, maar haar toestand is stabiel. Desondanks heeft ze wel aanzienlijke verwondingen aan haar gezicht opgelopen. Haar twee dochters van acht en drie jaar oud zijn uit het ziekenhuis ontslagen. Ezedi zelf liep aanzienlijke verwondingen op aan zijn gezicht, waarvan de politie eerder al zei dat ze fataal hadden kunnen zijn als het niet werd behandeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer