Antwerps schepen Koen Kennis (N-VA) zou de constructie ook bevestigd hebben in de gemeenteraad.© Joris Herregods

Groen laakt “creatief boekhouden” door Antwerps stadsbestuur: “Dit tart alle verbeelding”

Een jaar voor de fusie met Borsbeek, is de stad Antwerpen een lening aangegaan van 21 miljoen euro, enkel en alleen om die in te brengen als schuld. Dat zegt Vlaams parlementslid Staf Aerts (Groen). Hij heeft het over “een staaltje creatief boekhouden dat alle verbeelding tart.”

jvh
Bron: BELGA

Door de fusie met Borsbeek heeft Antwerpen recht op 50 miljoen euro schuldovername door Vlaanderen. Die schuldovername is een duw in de rug vanuit de Vlaamse regering om gemeenten tot een fusie aan te zetten. Volgens de groenen werd de lening van 21 miljoen euro aangegaan om ze te kunnen inbrengen als schuld en zou Antwerps schepen Koen Kennis die constructie ook hebben bevestigd in de gemeenteraad.

“De bedoeling van de stimuli voor fusies is om gemeentes te helpen met hun schulden weg te werken. Niet om op kosten van de belastingbetaler fictieve schulden aan te gaan en zo de gemeentekas te spekken. Dit is de wereld op zijn kop”, laakt Aerts. “Antwerpen is al de grootste slokop van de gemeentesubsidies. Moeten zij zich via dit soort creatief boekhouden nog meer geld toe-eigenen?”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer