Zo geef jij de perfecte rondleiding door je huis

Je wil je huis verkopen en er zijn geïnteresseerden? Dan is de rondleiding hét moment om hen te overtuigen van je woning. Jij kan als expert van je huis als geen ander alle troeven op tafel gooien en alle vragen van een antwoord voorzien. Met deze 5 tips in je achterhoofd geef jij dé perfecte rondleiding!

Zimmo redactie
Bron: Zimmo

1. Kies het juiste moment

Als je je huis zelf verkoopt, kan je de rondleiding plannen wanneer je wil en hoef je geen rekening te houden met een makelaar. Toch is niet elk moment ideaal om kandidaat-kopers uit te nodigen. Plan je rondleiding bijvoorbeeld niet wanneer je buren een verjaardagsfeest geven. Ook een straatfeest voor je deur de dag van je rondleiding is niet ideaal. Door dit te vermijden kunnen de geïnteresseerden je woning in alle rust verkennen.

Daarnaast is het ook een goed idee om je rondleiding overdag te plannen. Zo zorg je voor natuurlijk licht in je huis. Bovendien kunnen kopers zo meteen aan de hand van de zon zien hoe de tuin georiënteerd is. Kies ook voor een moment zonder al te veel verkeer. Zo geraken de kandidaat-kopers vlot tot bij je huis.

2. Bereid je voor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Door de geïnteresseerden voor de rondleiding een routebeschrijving en informatie over parking mee te geven, vermijd je heel wat stress. Dit geeft meteen een eerste indruk en ontspannen begin van de rondleiding.

Ook voor de rondleiding zelf bereid je je best goed voor. Zoek alle belangrijke informatie over je woning al op voorhand op en denk ook na over mogelijke vragen die de kandidaat-kopers kunnen stellen. Ben je zelf niet zeker over iets? Informeer alvast bij experten om je bij te staan en de nodige informatie te geven. Zo kan je de geïnteresseerden alles vertellen wat ze willen weten.

3. Zorg voor een goede eerste indruk

Je krijgt geen tweede kans voor een eerste indruk. Zorg er dus voor dat de potentiële nieuwe eigenaars van je huis een lach op hun gezicht krijgen wanneer ze binnenkomen. Het is dan ook een goed idee om wat op te ruimen en overbodige spullen even op te bergen. Een aangename temperatuur en goede geur zorgen voor de final touch!

Ook een rustig huis geeft een goede indruk. Schakel apparaten zoals een televisie of wasmachine dus even uit, zodat er geen geluidsoverlast is. Ook kinderen of huisdieren breng je best even ergens anders onder. Zo kan je rondleiding sereen verlopen en ben je al een stap dichter bij het verkopen van je huis.

4. Eindig met je grootste troef

Ook de volgorde van je rondleiding is van belang. Het liefst eindig je met een positieve indruk bij de kopers. Dit gevoel blijft dan bij en kan net dat laatste duwtje geven om je huis te verkopen. Hoe je hiervoor zorgt? Eindig met je grootste troef! Heb je een prachtige tuin? Of heeft jouw terras hét beste uitzicht van de stad? Heb je een grote garage of zelfs een prachtig zwembad? Hou deze troef tot het laatste en blaas zo de kopers omver met je rondleiding.

5. Laat de kopers even alleen

Een goede rondleiding met een volledige uitleg van de verkoper doet wonderen. Toch hoef jij als verkoper niet altijd de geïnteresseerden bij te staan terwijl ze je huis verkennen. Door hen ook even alleen door de woning te laten lopen, geef je hun de tijd om hun mening met elkaar af te stemmen en om aan bepaalde zaken nog wat extra aandacht schenken. Ook zorgt deze vrijheid ervoor dat potentiële kopers sneller het huis in hun verbeelding gaan inrichten.

Wil je nog meer tips om je huis zelf te verkopen? Bekijk dan zeker de Zimmo verkoopgids!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer