Clotilde Codden van WS Woluwe in duel met Amélie Delabre van Anderlecht.© Kms

Vrouwenvoetbal Lotto Super League: WS Woluwe

Femina White Star Woluwe trekt zich na dit seizoen terug uit de Super League: “De middelen ontbreken om uit te blinken”

Sint-Lambrechts-Woluwe -

Na vier seizoenen in de Super League trekt Femina White Star Woluwe zich vrijwillig terug van het hoogste niveau. “De middelen die nodig zijn om op het hoogste niveau uit te blinken, blijven buiten ons bereik als enige vrouwenteam verstoken van financiële steun van investeerders of een professionele mannentak”, zegt voorzitter Jean-Jacques Collin.

Michael Delbeke

Femina White Star Woluwe, dat zijn thuishaven heeft in het Fallonstadion in Sint-Lambrechts-Woluwe, maakte in 2020 zijn opwachting in de Super League. De Brusselaars waren toen al een van de enige amateurclubs uit de reeks – na het verdwijnen van Eendracht Aalst zelfs de enige. Dat weerspiegelt zich dit seizoen opnieuw in de resultaten: WS Woluwe staat troosteloos laatste met 3 op 48. “De situatie is onhoudbaar. De middelen ontbreken om uit te blinken”, aldus voorzitter Jean-Jacques Collin, die wel trots is op het parcours dat zijn club de laatste jaren aflegde.

“We zijn trots op de bereikte mijlpalen en de historische momenten die onze club heeft beleefd. De club zal met trots de waarden van het vrouwenvoetbal blijven uitdragen op het hoogst mogelijke niveau en blijft daarmee de grootste exclusief vrouwelijke club van het land”, liet de voorzitter weten.

Veel talent

Allicht wordt het tweede elftal straks het eerste elftal van stamnummer 9358. Femina White Star Woluwe B staat momenteel gedeeld aan de leiding in de Interprovinciale ACFF, de Franstalige tak van de Tweede klasse, het derde niveau in het Belgische vrouwenvoetbal. Met een knappe 43 op 48 nog wel. Ook in de jeugdelftallen van White Star loopt er nog altijd veel talent rond, en daar wil Collin graag nog steeds zorg voor dragen.

“We zijn ervan overtuigd dat de tot nu toe ontvangen steun onze club zal blijven vergezellen in deze nieuwe fase, en we kijken ernaar uit om opnieuw onze ambitie te tonen. Of het nu in eerste klasse is of in de Interprovinciale ACFF, of in de opleiding die een referentie is geworden. En dit steeds met respect en viering van het vrouwenvoetbal in het hele land.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer