Vrouw van Philippe Gilbert dient Marion Rousse van repliek, Patrick Lefevere komt terug op uitspraken over Julian Alaphilippe: “Misschien was het ook fout van mij”

Soap(je) in wielerminnend Frankrijk. Nadat Patrick Lefevere een van zijn renners - Julian Alaphilippe - een veeg uit de pan gaf in een interview met Humo, kreeg hij de wind van voren van Marion Rousse, de partner van diezelfde Alaphilippe. Tot daar kan u volgen. Ware het niet dat Bettina Pesce, mevrouw Philippe Gilbert, zich geroepen voelde om Rousse publiekelijk van repliek te dienen. Relaas van een hetze.

Maxime Caeyman, Jens Jacobs

“Te veel feesten, te veel alcohol... Julian ligt serieus onder de sloef bij Marion Rousse (zijn partner, red.). Misschien wel té veel.” Patrick Lefevere praatte stevig door. In een interview met Humo zocht de sterke man van Soudal - Quick-Step naar een verklaring voor het sportief falen van Alaphilippe. De tweevoudige wereldkampioen rijdt al even geen platte prijs meer bij elkaar. “ Julian is een jonge hond die vol energie zit”, ging het in Humo verder. “Die moet je af en toe een keer in de hof laten crossen. En je moet óók zeggen: tot hier en niet verder. Er zit nog altijd een stout manneke in hem.” Lefevere haalde ook een gesprek boven tussen hem, Alaphilippe, zijn partner Marion en de renners makelaar Drie Smets. “Ik heb gezegd: ‘Zo kan het niet verder. Als je nog één keer iets mispeutert, dan ontsla ik je op staande voet.’ De boodschap is aangekomen. Hij is zich aan het herpakken.”

Een anekdote die in het verkeerde keelgat is geschoten bij Rousse en het begin vormt van deze hele soap. Op haar Instagram reageerde ze op de uitspraken van Lefevere. “Wat de heer Lefevere ook van mij vindt, het is onaanvaardbaar om ons privéleven aan te vallen op de manier waarop hij dat doet. Dus nee, ik drink geen alcohol, nooit gedronken. Ik drink ook niet op feestjes, want met een 3-jarige zijn we ‘s ochtends liever in vorm. Het zal je ook niet lukken, zoals je me al hebt verteld, om me te verhinderen te werken (Rousse werkt onder andere als Tourdirectrice en wielercommentator, red.), zodat ik me bezig kan houden met Julian en bij hem kan blijven zolang zijn carrière nog duurt. Ik ben gepassioneerd over het werk dat ik doe en ik heb veel plannen. Maar ik zeg u, onder geen beding zal ik toestaan dat u over mijn privéleven praat. Dus stop alsjeblieft met voor je beurt praten en toon wat meer respect en... klasse.” Genoteerd.

De reactie van Rousse op de uitspraken van Lefevere.© Instagram Marion Rousse

Vrouw van Philippe Gilbert: “Je zou het beter wat in de luwte houden...”

De uithaal van Rousse kende aardig wat bereik. Lefevere nuanceerde ondertussen al zijn woorden, maar een andere actor dook tussendoor het toneel op. Bettina Pesce, mevrouw Gilbert, voelde zich geroepen om te reageren op de uithaal van Rousse. Op Instagram reageerde ze relatief fel op de post van de commentatrice en nam ze het op voor Patrick Lefevere. “Dit is wat ze de keerzijde van de medaille noemen, Marion”, klonk het. “En dan vertelt Patrick nog maar een deel van het verhaal van jouw man. Je zou het beter wat low profile houden... Patrick zegt gewoon luidop wat hij denkt en wat veel mensen om jou heen denken. Hij betaalt zijn renner een fortuin, en dan is die ook wat verschuldigd aan zijn baas. Zo werkt het nu eenmaal.”

© Instagram

En Pesce ging verder. “Jij leeft ervan om vanachter jouw microfoon slecht te praten over mensen, terwijl je verborgen zit in jouw studio. En als je verantwoordelijkheid moet opnemen, ben je nooit op de afspraak. Jouw bericht is een goeie reflectie van wat jou écht heeft geraakt, en dat is jouw imago.”

“Heb misschien wel een fout gemaakt”

Patrick Lefevere beschouwt het incident met Julian Alaphilippe als afgesloten. Tijdens een persmoment in aanloop naar Omloop Het Nieuwsblad erkende de teammanager van Soudal Quick-Step dat hij “misschien wel een fout had gemaakt” met enkele uitspraken over de tweevoudige wereldkampioen in een interview met Humo.

Lefevere benadrukte bij aanvang van de persconferentie in Kruisem, waar sponsor Renson een vestiging heeft, dat er “alleen over het weekend zou worden gesproken” en Alaphilippe geen vragen over de affaire zou beantwoorden. De teammanager stond er wel op zijn versie van de feiten mee te geven. “Het interview had misschien drie uur geduurd en de passage over Julian misschien drie minuten. En zoals steeds is mijn Nederlands niet altijd even goed geïnterpreteerd. Misschien heb ik wel een fout gemaakt door erover te spreken. Ik had het over november 2022 en nu zijn we 2024. Ik kan wel begrijpen dat er niet veel nieuws is momenteel en mijn uitspraken dan “Gefundenes Fressen” (een buitenkansje, red) zijn”.

De voorbereiding van Alaphilippe en het hele team op het Belgische openingsweekend is hoe dan ook overschaduwd door de affaire. “Dat is wat jullie ervan maken. Maar als wij zaterdag winnen, zal hier niemand meer over spreken”, vervolgde Lefevere. “Voor mij is het ‘case closed’. Ik ga hier niet meer op terugkomen.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer