Bart Cannaerts werd ooit opgepakt voor brandstichting op school: “Net als in een film, met een good cop en een bad cop”

Beeld het je in: je bent een (relatief) brave scholier van 17 jaar, nog groen achter de oren, en plots word je door de politie meegenomen naar kantoor op verdenking van brandstichting in je middelbare school. Het overkwam comedian Bart Cannaerts (43) in een ver verleden. “Net als in de film, met een good cop en een bad cop”, zegt hij in het VTM-programma De Code van Coppens.

wvb

We spoelen even terug naar een zondagnamiddag goed 25 jaar geleden. Cannaerts, toen nog een broekventje in het laatste jaar van het secundair onderwijs, wachtte na de scouts nietsvermoedend op zijn ouders die hem zouden oppikken. Recht tegenover zijn school, waar net op dat moment enkele brandweerwagens stonden geparkeerd.

“Plots stopte er voor mijn neus een politiecombi, waar twee agenten uitstapten. Eén van die mannen riep door zijn walkie talkie: ‘we hebben hem’”, begint de Mechelse komiek zijn ongelooflijke verhaal. “Daarop werd ik in dat busje gesleurd.”

Net als in een film

De agent deelde hem vervolgens mee dat er brand werd gesticht in zijn school en dat getuigen iemand die perfect voldeed aan zijn profiel over de schoolmuur hebben zien klauteren. “Die vroeg ineens: ‘wat vind jij van het vak Aardrijkskunde?’”, verwijzend naar het klaslokaal dat vuur vatte. “Goh, dat is nu niet bepaald mijn lievelingsvak’”, antwoordde Cannaerts, wiens frank nog niet was gevallen.

“Ik werd een tijdlang door die agenten ondervraagd. Het was net als in een film, met een good cop en een bad cop. In het begin vond ik het nog een beetje grappig, maar op den duur was het toch van: ‘Ik heb dat echt niet gedaan!’. Uiteindelijk heb ik er achteraf niks meer over gehoord, dus mijn verhaal was geloofwaardig genoeg”, dixit de comedian, nog zichtbaar onder de indruk van wat hem toen als 17-jarig ukkie overkwam.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER