© BFM

Bestelwagen rijdt door het rood en veroorzaakt zwaar verkeersongeval op Binnensingel: fietser (12) raakt lichtgewond

Antwerpen -

Op de Antwerpse Binnensingel, ter hoogte van de Trix, heeft zich woensdagavond een zwaar verkeersongeval voorgedaan. Een bestelwagen reed door het rood, botste op een andere wagen en belandde op de zijkant. Een 12-jarige jongen die stond te wachten om over te steken raakte lichtgewond.

nelo

Het ongeval gebeurde rond 18.15 uur op het kruispunt met de Binnensingel en de Turnhoutsebaan. “Volgens verschillende getuigen is de bestelwagen door het rood licht gereden richting Noord”, vertelt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie. “De auto’s die op de Turnhoutsebaan reden uit Deurne hadden groen licht. Het kwam tot een aanrijding tussen een wagen en de bestelwagen.”

De bestelwagen reed vervolgens in op het verkeerseiland te midden van het kruispunt en raakte daarbij een 12-jarige jongen die met zijn fiets stond te wachten om over te steken. Het voertuig knalde op een verlichtingspaal en belandde vervolgens op de zijkant. Op de Turnhoutsebaan botste ook nog een andere wagen omdat de auto voor hem abrupt stopte.

“De 12-jarige jongen raakte gelukkig enkel lichtgewond en werd naar het ziekenhuis gebracht ter controle. De andere bestuurders bleven ongedeerd”, aldus Migom. Het ongeval zorgde voor grote verkeershinder. De bestelwagen moest worden getakeld, de rijbaan is intussen weer vrijgemaakt.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV