Brandweerkeuring voor MyPrice is afgeleverd, Russische prijsbreker opent vrijdag de deuren

Boom -

De MyPrice-supermarkt aan de Varkensmarkt in Boom opent aanstaande vrijdag de deuren. Het brandveiligheidsattest is afgeleverd.

In principe had de vestiging van de Russische discounterketen al vorige vrijdag de deuren geopend. Omdat het verslag van de brandweerkeuring nog ontbrak om het brandveiligheidsattest te kunnen afleveren en er bij het lokaal bestuur enkele vragen waren gerezen, moest die worden verdaagd. Na een gesprek met de zaakvoerder werd een en ander uitgeklaard en was het enkel nog wachten op het attest.

De opening van de supermarkt stuitte op kritiek, maar schepen van Lokale Economie Tom Dewandelaere (Samen2850) verzekerde na een gesprek met de uitbater dat er geen producten uit Rusland worden ingevoerd.

LEES OOK. Mag Russische supermarkt MyPrice dan toch open in Boom? “Wij voeren geen producten uit Rusland in”

Niettemin laat staatssecretaris Alexia Bertrand (Open VLD) de Economische Inspectie een onderzoek voeren naar MyPrice. Er zal onder meer worden nagegaan of de winkel niet zondigt tegen de sancties die Europa heeft opgelegd tegen Rusland. Er is een hele lijst aan goederen (zoals hout, papier, vis, sterkedrank) die niet meer vanuit Rusland naar België (en bij uitbreiding de hele EU) mogen worden ingevoerd.

LEES OOK. Economische Inspectie neemt Russische prijsbreker in het vizier: “Mag sancties tegen Rusland niet omzeilen”

(bar)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV