EUROPA LEAGUE. Romelu Lukaku haalt opgelucht adem na misser, Arthur Theate ziet ploegmaat hattrick scoren

Stade Rennes heeft donderdagavond in zijn terugwedstrijd van de play-offronde in de Europa League de rug niet meer kunnen rechten tegen AC Milan. De Rossoneri hadden voldoende aan een 3-2-nederlaag, nadat ze afgelopen week met 3-0 triomfeerden in de heenmatch.

Vincent Van Genechten

De Bretoenen, met Arthur Theate 90 minuten lang centraal achterin, kenden nochtans een uitstekende start met de vroege openingstreffer van Benjamin Bourigeaud (11.). De aspiraties op een miraculeuze remonte kregen niet veel later een flinke knauw toen Luka Jovic (22.) de gelijkmaker tegen de touwen kopte. Diezelfde Bourigeaud (54.) schonk de gastheer een nieuwe bonus door een penalty om te zetten, maar Rafael Leao (58.) bracht de bezoekers enkele minuten later andermaal langszij. Hattrickheld Bourigeaud (68.) verzilverde nog een tweede strafschop, waardoor Rennes het Europese toneel met een overwinning en opgeheven hoofd verliet.

Daarnaast hield de Portugese grootmacht Benfica na zijn 2-1-zege in de heenwedstrijd stand op het veld van Toulouse, dat de play-offs bereikte ten koste van Union Sint-Gillis. Er vielen geen goals in de terugmatch in Zuid-Frankrijk: 0-0.

Marseille - Shaktar Donetsk 3-1 (2-2)

Shaktar tegen Marseille eindigde vorige week op een 2-2 gelijkspel onder leiding van de Belgische scheidsrechter Erik Lambrechts. Vandaag wist Marseille zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League door met 3-1 te winnen van de Oekraïners. Met dank aan topscoorder Aubameyang.

Aubameyang is nu topschutter aller tijden in de Europa league

Roma - Feyenoord 4-2 (1-1)

Net zoals in de heenwedstrijd, werd het nu in Rome 1-1. De verlengingen leverde niets op. Nochtans was Romelu Lukaku in de blessure tijd van die verlengingen zeer dichtbij de winning goal, maar doelman Wellenreuther (ex-Anderlecht) pakte het schot van onze landgenoot. In de penaltyreeks miste ‘Big Rom’ de eerste penalty voor Roma. Een misser die de Romeinen niet brak, want de Rotterdammers deden nog slechter met twee gemiste penalty’s. En zo gaat Roma na penalty’s (4-2) door naar de volgende ronde.

Sparta Praag - Galatasaray 4-1 (2-3)

Sparta Praag heeft een stunt gedaan tegen het Galatasaray van Dries Mertens. De Tsjechen wonnen thuis met 4-1 van de Turken. Angelo Preciado (ex-Genk) was belangrijk met een doelpunt.

Overige uitslagen:

Freiburg - Lens 3-2 (0-0)

De enige Europe League wedstrijd waar er vorig week niet in werd gescoord. Werd vanavond een waar spektakel in Duitsland. Lens kon zelfs met een 0-2 voorsprong gaan rusten in Duitsland. Maar zoals men vaker zegt in Duitsland duurt een wedstrijd meer dan negentig minuten. En dat hebben ze bij Freiburg goed begrepen. De held voor de Duitsers is Sallai die twee keer scoorde waaronder de 2-2 in de tweeënnegentigste minuut. Gregoritsch maakte het in de verlengingen helemaal af voor Freiburg.

Qarabag - Braga 2-3 (2-0)

Qarabag won vorige week met een makkelijke 2-0 van Braga. Een 2-3 nederlaag thuis deed echter niets aan de kwalificatie voor de volgende ronde.

Toulouse - Benfica 0-0 (1-2)

Toulouse moest vroeg in de wedstrijd twee wissels doen. Het zag verdedigers Moussa Diarra en Mikkel Desler uitvallen met een blessure. Een saaie wedstrijd eindigde op 0-0.

Sporting Lissabon - Young Boys 1-1 (3-1)

Sporting Lissabon gaat makkelijk door naar de volgende ronde.