© Google Maps

Minderjarige opgepakt voor bedreigingen tegen school in Kortrijk

Kortrijk -

De Lage Kouter, een secundaire school voor bijzonder onderwijs, schrapt vrijdag alle lessen. Een anonieme persoon die zich uitgaf voor een leerling van de school, dreigde met een schietpartij. De politie en het parket nemen de dreiging ernstig en onderzoeken de zaak. Een minderjarige jongeman is opgepakt.

Jonathan Folens

Het dreigende bericht in kwestie werd donderdag gepost als een review van de school. De persoon achter het bericht geeft zich uit als een onbekende leerling een maakt gewag van een incident waarbij een medeleerling bij zijn nekvel gegrepen zou zijn door een leerkracht. “Ik ga morgen dus vrijdag een schietpartij doen op jullie school omdat lage kouter moet tijdelijk gestopt worden”, zo is onder meer te lezen in het bericht.

Ondanks de eerder vreemde verwoording van het dreigement, neemt de school dit bijzonder ernstig. In samenspraak met de politie werden alle lessen en activiteiten van vrijdag opgeschort. Er zal ook geen opvang zijn. Het parket van Kortrijk bevestigt dat er een onderzoek loopt en heeft een minderjarige jongeman opgepakt voor verhoor.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer