Vin Diesel.© ITACA FILMS/ONE RACE FILMS/ORIGINAL FILM / Album

Ondanks miljardensucces houdt ‘The fast & the furious’ er definitief mee op: “Geen afscheid in mineur”

Er komt volgend jaar een elfde The fast & the furious-film. Maar acteur Vin Diesel (56) bevestigde dat dit de laatste zal worden. Al valt het doek niet helemaal.

De eerste film in de franchise is al bijna een kwarteeuw oud. Op 22 juni 2001 verscheen The fast & the furious voor het eerst in de zalen. Na afgeleide titels als 2 Fast 2 furious, Fast five en the fate and the furious verscheen vorig jaar alweer deel tien: Fast X.

LEES OOK.‘The fast and the furious’-acteur Vin Diesel ontkent beschuldigingen van seksueel misbruik

LEES OOK.Ze speelde een superheld om de vrijheid van vrouwen te doen groeien: wie is actrice Brie Larson?

Diesel liet via Instagram weten dat hij met de schrijvers en het team achter de films samenzat voor de grote finale in deel elf. “Het zal geen afscheid in mineur worden, eerder een feestelijke afsluiter van een weergaloos avontuur”, zegt hij. Deel elf verschijnt in april 2025. (Lees verder onder de foto)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het was tevens het eerste teken van leven van de acteur, nadat hij twee maanden geleden werd beschuldigd van seksueel wangedrag dat vijftien jaar geleden zou plaatsgevonden hebben. De zaak lijkt voorlopig wegens geen bewijs een stille dood te sterven.

Het elfde deel, voorlopig nog zonder titel, is dus het slotakkoord. Maar er komen nog wel sequels. Fast & furious presents: Hobbs & Reyes is momenteel al in voorbereiding. Een logische zet, als je weet dat de tien Fast & Furious-film liefst 7,5 miljard dollar hebben opgebracht.

( tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer