Natalia doorbreekt stilte na geschrapte reeks "Back to reality": "Programma is helemaal anders uitgedraaid dan bedoeld"

Het doel van "Astrid en Natalia: back to reality" was helemaal anders dan wat de pers ervan heeft gemaakt. Dat zegt Natalia Druyts in een reactie op het veelbesproken realityprogramma dat na 1 aflevering is afgevoerd. Volgens haar zijn tijdens de opnames zaken misgelopen wat tot conflicten leidde met de crew, maar alles zou intussen zijn uitgepraat.

Amper drie dagen na de eerste aflevering "Astrid en Natalia: back to reality" met Natalia Druyts en Astrid Coppens op VTM2 isĀ het programma door de zender van antenne gehaald.

Alleenstaande ouders reageerden verontwaardigd over de aanpak van het programma en de presentatrices, en het regende kritiek online en in de pers. Daarenboven raakte bekend dat Natalia op het matje was geroepen bij VTM, na ongepast gedrag tijdens de opnames.

Natalia en Astrid zelf deden er tot nu toe het zwijgen toe, maar de zangeres heeft in een uitgebreide Instagramvideo nu toch gereageerd op de commotie rond het programma en de kritiek op haar rol daarin.Ā 

Bekijk hier de volledige videoboodschap van Natalia:

Er is altijd gesproken over rondkomen met een bescheiden budget en niet over armoede

Natalia

"Allereerst leef ik enorm mee met alle mamaā€™s die zich aangesproken en gekwetst voelen. Dat heb ik zeker nooit gewild. Daarnaast is het programmaĀ helemaal anders uitgedraaid dan het bedoeld was, en dat heeft voor veel moeilijkheden gezorgd", zegt Natalia.

Ze verduidelijkt dat het opzet van het programma volgens haar is verdraaid door de pers. In de aankondigende perstekst over de reeks staat beschreven dat Astrid en Natalia "met beide voeten in de dagelijkse, soms harde realiteit stappen van heel wat alleenstaande ouders. Een maand lang worden ze mamaā€™s met een minimum en schuiven ze alle luxe aan de kant".

"Er is altijd gesproken over een bewustwording over het rondkomen met een bescheiden budget en nooit over armoede. Dat is spijtig genoeg iets wat de pers ervan heeft gemaakt, waardoor alles initieel ontploft is."

Er zijn dingen misgelopen tijdens de opnames, wat bij iedereen voor frustraties heeft gezorgd

Natalia

Natalia benadrukt ook dat "het voor iedereen een moeilijk programma was" door het gevoelige thema en de intense manier waarop het gemaakt is. En natuurlijk omdat onze kids er deel van uitmaakten". Ze pareert ook de kritiek van buurtbewoners in Turnhout, die beweren dat Astrid en Natalia weinig in hun tijdelijke huurwoning zijn geweest. "Wij hebben wƩl in dat huis geslapen, als er mensen zijn die denken dat het niet waar is."

Ook over de conflicten op de set en haar eigen "ongepast gedrag" waarvoor Natalia door VTM op de vingers is getikt, geeft ze meer uitleg. "Er zijn tijdens het maken van het programma zaken misgelopen, wat bij iedereen voor frustraties heeft gezorgd. Ik kan zeker toegeven dat het mij soms te veel werd en dat ik heftiger heb gereageerd dan anders. Ik kan de mensen op de set enkel een warm hart toedragen, omdat iedereen altijd voor het beste is willen gaan.Ā We hebben er als volwassen mensen over gesproken."

Ik ga me nu focussen op wat ik het liefst doe: mijn muziek

Natalia

Ten slotte hoopt Natalia dat het stof na deze mededeling gaat liggen. De komende weken is ze nog op VTM te zien, als coach in "The Voice van Vlaanderen". De opnames van de afleveringen die momenteel worden uitgezonden, zijn al achter de rug. Daarnaast wil ze haar focus verleggen naar de tournee die ze momenteel aan het afwerken is.

"Elke partij heeft zijn fouten gemaakt, en ik denk dat iedereen eruit geleerd heeft. (...) Ik wil me nu focussen op wat ik het liefste doe: mijn muziek. Dat is alleen maar fair tegenover de mensen die naar mijn shows komen."

Natalia besluit haar mededeling met een dankwoord voor iedereen die haar gesteund heeft. "De schermgezichten van alle zenders en mijn andere collega's, familie en vrienden die me een hart onder de riem hebben gestoken." Voor de zogenoemde haters heeft ze ook nog een boodschap:Ā "IkĀ denk dat jullie nog meer liefde, warmte en steun kunnen gebruiken".

Medepresentatrice en goede vriendin Astrid Coppens hult zich al de hele week in stilzwijgen. Ze reageert niet in de pers of op sociale media, maar onder de video van Natalia heeft ze drie hartjes gepost als blijk van steun.Ā 

Meest gelezen