Ga naar de inhoud

Eindwinnaar Joe Blackmore zet kers op de taart in Rwanda met zege in slotrit

 zo 25 februari 2024 13:19
Blackmore kwam met een wheelie over de streep in Kigali.

Joe Blackmore (21) heeft met glans de Ronde van Rwanda op zijn naam geschreven. De jonge Brit van Israel-Premier Tech begon als leider aan de slotrit en won die ook, goed voor zijn tweede ritzege. William Junior Lecerf eindigde vierde in de etappe en het eindklassement.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Blackmore zegevierde zondag na een etappe over 73,6 km in hoofdstad Kigali met onderweg flink wat klimwerk. Ook de Mount Kigali, die volgend jaar in het WK-parcours zit, werd opnieuw aangedaan.

Blackmore kwam solo over de streep met een halve minuut voorsprong op de Fransman Pierre Latour (TotalEnergies). Die won de sprint van een klein groepje voor de tweede plaats, voor de Kazach Ilkhan Dostiyev (Astana) en William Junior Lecerf (Soudal Quick-Step Devo Team).

 

In de eindstand heeft Blackmore 41 seconden voorsprong op Dostiyev. De Colombiaan Jhonatan Restrepo (Team Polti Kometa) is derde op 43 seconden. De 21-jarige Lecerf, die een etappe won, sluit af met de vierde plaats op 1'25" van Blackmore.   

 

De 21-jarige Blackmore volgt op de erelijst de Eritreeër Henok Mulubrhan op, die vorig jaar in het shirt van Bardiani de eindzege pakte en nu voor Astana uitkomt. Door een sleutelbeenbreuk kon hij zijn titel niet verdedigen.  

Uitslag rit 8 Ronde van Rwanda (2.1)

 

1. Joe Blackmore (GBr) in 1u47'37"

2. Pierre Latour (Fra) op 30"

3. Ilkhan Dostiyev (Kaz) 

4. William Junior Lecerf

5. Jhonatan Restrepo (Col)

 

Eindstand Ronde van Rwanda

 

1. Joe Blackmore (GBr)

2. Ilkhan Dostiyev (Kaz)

3. Jhonatan Restrepo (Col)

4. William Junior Lecerf

5. Fabien Doubey (Fra)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: