Zo beslissen anonieme inspecteurs van Michelin wie een ster krijgt: “We gaan 250 keer per jaar eten”
Michelin maakt vanaf 10.45 uur vandaag bekend welke Belgische restaurants nieuwe sterren krijgen (of verliezen) en wie de nieuwkomers zijn. “Het wordt een degelijk sterrenjaar, met een mooi aantal op de eindbalans”, blikt hoofdinspecteur Werner Loens vooruit in een interview. Maar wie beslist wie een Michelinster krijgt? Hoe gaan de anonieme inspecteurs juist te werk? En speelt het privéleven van een chef mee in de beslissing?
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Dit zijn de verschillen tussen Spaanse en Belgische aardbeien (en het is niet alleen de prijs)
-
PREMIUM
Zijn voorverpakte groentepannenkoeken gezonder dan gewone pannenkoeken?
Na ‘groentewraps’ en pizzabodems met extra groenten in, vind je sinds kort ook pannenkoeken met extra groenten in de winkelrekken. Op de verpakking staat dat ze dankzij die toegevoegde groenten een gezondere optie zijn. Maar klopt dat ook? En zijn ze gezonder dan ‘gewone’ of bananenpannenkoeken? Onze HLN-diëtiste Sanne Mouha neemt de verpakkingen en ingrediënten onder de loep. -
Jobat
Wie krijgt vakantiegeld? Om welk bedrag gaat het? En wanneer wordt het uitbetaald?
Heel wat werknemers verwachten in aanloop naar de zomervakantie hun deugddoend - jaarlijks terugkerend – extraatje: het vakantiegeld. Jobat.be klopte aan bij Matthias Debruyckere, juridisch expert bij hr-dienstengroep Liantis, om de meest gestelde vragen rond dit topic beantwoord te zien. -
-
Spaargids.be
Geen huwelijkscontract afgesloten: wat staat je dan te wachten bij een scheiding of overlijden?
-
PREMIUM
‘Groenten zijn gezonder dan fruit’ en ‘seizoensgroenten zijn altijd goedkoper’: welke 6 mythes over groenten zijn waar?
Iedere dag hoor je wel een voedingsexpert verkondigen dat we voldoende groenten moeten eten. Maar is de ene soort gezonder dan de andere? Vermijd je beter groenten uit de diepvries, en krijg je van spinazie effectief meer spierballen? Een voedingsprofessor, diëtist en landbouweconoom scheiden zes feiten van fabels. “Het is een foute redenering dat seizoensgroenten altijd goedkoper zijn.” -
Slaapexpert tipt handig trucje om méér uit je koffie te halen: “Met een koffiedutje combineer je het beste van beide werelden”
Een kop koffie gebruiken om jezelf een energie- of mentale boost te geven, doen we allemaal weleens. Maar die koffie combineren met een dutje zou volgens wetenschappelijke studies nog méér effect kunnen hebben en je een uitgerust gevoel bezorgen. Wat is een 'koffiedutje’? Gaat dat met alle soorten koffie? En kan je wel slapen na het drinken van cafeïne? Slaapexpert Johan Verbraecken legt uit hoe het werkt. “Het beste van beide werelden.” -
Exclusief: al het smakelijke nieuws van HLN Eten elke week in je mailbox
-
PREMIUMInterview
Na 37 jaar maakt hoofdinspecteur Michelin zich bekend en onthult hij aantal geheimen: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”
-
PREMIUM
Moet je oude bieren écht weggieten zoals in ‘Alles mag weg’? Biersommelier legt uit welke bieren lang goed blijven
In ‘Alles moet weg’ op VTM2 hoor je de harten van vintage bierliefhebbers breken als geopperd wordt om Orval uit 2016 weg te gieten. Maar is dit bier zo lang na datum nog wel lekker? Hoelang kun je bier eigenlijk bewaren? En welke gaan langer mee dan je denkt? Van een simpele pils tot een tripel: HLN-biersommelier Sofie Vanrafelghem neemt elf bierstijlen onder de loep en tipt de beste bewaartijd: “Het is grote nonsens dat deze blonde bieren beter worden met de jaren.” -
PREMIUM
Zo maak je de lekkerste vol-au-vent volgens Piet Huysentruyt: “Voor de balletjes is dit soort gehakt de beste keuze”
Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer en op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat je saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt zijn essentiële tips en noemt de 3 meest gemaakte fouten, zodat jouw koninginnenhapje niet meer kan mislukken. “Als je zo’n kip gebruikt, krijg je taai vlees.” -
PREMIUM
13 beloftevolle eetadressen: “Hier eet je klassiekers zoals steak tartaar van een chef die leerde koken bij Sergio Herman en Piet Huysentruyt”