Jupiler Pro League - speeldag 27 - 25/02/24 - 19:15
64'
67'
0 - 2
67'

Hallo Cercle Brugge in de top 6. Na speeldag 27 pronkt de Vereniging plots naast Racing Genk en KAA Gent in het klassement. Topschutter Kevin Denkey bezorgde Cercle een levensbelangrijke zege op bezoek bij Eupen met 2 goals.

Eupen - Cercle Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment:  Op het uur gooit Denkey met zijn eerste doelpunt de tot dan toe stroeve wedstrijd van Cercle uit het slot. Eupen is de kluts kwijt en incasseert enkele tellen later al de genadeslag.

• Man van de wedstrijd: Hoewel Kevin Denkey een uur lang onzichtbaar was, was hij toch weer de bepalende factor in dit Cercle Brugge. In enkele minuten tijd rekende hij af met de twijfels en het scheelde niet veel of hij had ook zijn eerste assist in zijn voeten.

• Statistiek: Met één doelpunt per wedstrijd neemt Denkey geen genoegen meer. In de laatste vier wedstrijden scoorde hij 6 keer. Enkel tegen Club bleef hij droog. Tegen STVV, Gent en nu dus Eupen maakte de Togolees er 2. Na vandaag zit de topschutter al aan competitiegoal 22.

• Domper: Sleutelspelers Denkey en Van der Bruggen liepen in de eerste helft een gele kaart op en missen de volgende wedstrijd tegen KV Mechelen, wat wellicht de meeste cruciale is van de resterende in de strijd om een plekje in Play-Off 1.

Aan enkele minuten tijd had Denkey genoeg om alle twijfels die in het uur voorafgaand zich opgestapeld hadden bij Cercle Brugge aan diggelen te trappen.

Eerst op een sluw doorsteekballetje van Minda, meteen in de draai en netjes voorbij Slonina. Daarna veroverde hij zelf de bal en stevende hij onklopbaar af op doel.

Twee momenten die genoeg waren om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. Want het uur ervoor verliep stroef voor Cercle tegen een goed georganiseerd KAS Eupen.

Cercle weigerde in de eerste helft volledig het gaspedaal in te duwen. Eupen sukkelde waar het al een heel seizoen mee aan het worstelen is: scherpte voor doel.

En dus was de eerste helft een maat voor niets. Al hadden Denkey en Van Der Bruggen misschien gewild dat dat realiteit was. Ze liepen beiden onhandig tegen een gele kaart aan en zijn geschorst voor misschien wel de belangrijkste wedstrijd, tegen KV Mechelen, in de komende 3 met het oog op PO 1.

Ontwrichting van Denkey

Pas na de tweeklepper van Denkey ontwrichtte de wedstrijd zich wat meer. Invaller Efekele liet zich nog opmerken en stond dicht bij de 0-3, maar Slonina ging goed plat. En ook Olaigbe stuitte in het slot op de doelman van Eupen.

Ook Eupen gaf zich nog niet meteen gewonnen. Van Genechten toonde zich bedrijvig en verraste bijna Warleson. De Braziliaanse doelman weigerde trouwens om zijn 9e clean sheet uit handen te geven. In het slot hield hij die eigenhandig op het bord na een sublieme redding op de glijpartij van Filorizzo.

En zo komt Cercle Brugge op gelijke hoogte met Genk en Gent. Omdat het een wedstrijd meer heeft gewonnen staat het op de vijfde plaats. En dus blijft het de kansen gaaf houden op een stekje in de Champions' Play-Offs.

En Eupen... Dat schiet met 0 op 15 niets op. Het mag zich stilaan opmaken voor de Play-Downs.

Muslic: "Dit voelt groter aan dan de 4 punten tegen Gent en Club"

• Hannes Van Der Bruggen (Cercle): "We starten prima, maar nadien werden we iets te slordig. In de tweede helft kozen we voluit voor verticaliteit en dan tonen we dat we weer gevaarlijk kunnen zijn. Twee doelpunten en een clean sheet waren heel belangrijk in de strijd om PO 1. Denkey is zo belangrijk voor ons. Het lijk alsof je hem niet ziet en toch is hij daar. Voor doel zo efficiënt, moeilijk voor elke verdediger om tegen te spelen."
  • Yentl Van Genechten (Eupen): "Tot minuut 60 waren we de evenknie. En dan krijgen we twee domme goals binnen. Evenwichtige wedstrijd, maar we missen een afwerker. We krijgen ze te makkelijk binnen en vanvoor gaan ze er niet in."
  • Miron Muslic (trainer Cercle): "Het zijn drie dikke punten. Eupen vecht om te overleven en als je daartegen kunt winnen voelt dit groter dan de 4 punten die we tegen Club en Gent hebben gehaald. We kijken niet naar de stand, maar wel naar de volgende wedstrijd tegen KV Mechelen. Daarin zullen we iets nieuws moeten proberen, maar meestal zijn we daar wel goed in."
  • Florian Kohfledt (trainer Eupen): "In het algemeen was het niet slecht. Voor 60 minuten had ik het gevoel dat we het goed deden en waren we zelfs de betere ploeg. Maar we hadden opnieuw wat ongeluk, met een afgeweken bal bij het eerste doelpunt. Het grootste probleem is dat we niet konden scoren vandaag. "