Spontane actie bij bagageafhandelaar Aviapartner op Brussels Airport 

Op de luchthaven van Zaventem is een spontane staking uitgebroken bij bagageafhandelaar Aviapartner. Zo'n twintig vluchten ondervinden momenteel hinder bij de bagageafhandeling.

Een deel van het personeel van Aviapartners, een van de twee bagageafhandelaars bij Brussels Airport, staakt op dit moment. "Er zijn dus minder mensen om vertrekkende of aankomende bagage te behandelen", vertelt woordvoerder Ihsane Chioua Lekhli.

De bagage van aankomende vluchten wordt met vertraging uitgeladen, al kunnen passagiers ook het advies krijgen om naar huis te gaan en hun koffers via een claim te recuperen. "Bij vertrekkende passagiers zal hun bagage niet op het vliegtuig zitten", verduidelijkt Lekhli. "Ook zij zullen bij aankomst een claim moeten indienen."

"We betreuren de impact van deze actie op onze passagiers", benadrukt ze nog.

Wellicht tot morgenochtend

Volgens de socialistische vakbond staakt momenteel 85 procent van de bagagisten. "Enkel het ACV en tijdelijke werknemers zijn aan het werk", klinkt het. De vakbond vermoedt dat de staking tot morgenochtend duurt. Veel zal afhangen van de namiddagploeg.

Vorig jaar was er in de krokusvakantie ook een spontane actie bij Aviapartner, omdat het personeel ontevreden was over de werkomstandigheden en werkdruk op de luchthaven. In totaal bleven toen zo'n 5.000 stuks bagage achter op de luchthaven. 

Meest gelezen