© Modus Darts

Zelfs in een exhibitie kent hij geen genade: Michael van Gerwen maakt kipkap van enige darter die nog straffer was dan hemzelf

De darters hadden eens een weekje vrij, maar Michael van Gerwen profiteerde ervan om een paar (lucratieve) exhibitietoernooien mee te pakken. Eentje daarvan was wel heel bijzonder.

Vincent Van GenechtenDartsvolger

De Nederlander nam het afgelopen weekend namelijk op tegen Phil Taylor. The Power staat bekend als de grootste darter aller tijden, met liefst zestien wereldtitels achter zijn naam. Meer: tussen 1994 en 2007 stond de Engelsman in elke WK-finale. Taylor speelde één keer een finale tegen Van Gerwen en won die met 7-4 (in 2013).

Sindsdien nam Van Gerwen de troon als meest gevreesde darter op aarde over. Hij versloeg Taylor ook 15 van de 24 keer wanneer beide heren competitief tegenover elkaar stonden.

Zaterdag was het vooral vriendschappelijk in het Engelse Chester. De 34-jarige Van Gerwen en de 63-jarige Taylor speelden wat omschreven werd als ‘The Last Dance’, het allerlaatste duel tussen de twee grootheden. Taylor is namelijk al even gestopt en speelde de voorbije jaren nog wat op Senior Tour, een competitie voor darters boven de 50 jaar. Onlangs ging The Power er nog in de eerste ronde van het WK voor senioren uit.

Het mocht dan ook niet verbazen dat Van Gerwen zijn gewezen aartsrivaal versloeg. Alleen, hij deed dat wel op brutale wijze. De drievoudige wereldkampioen gooide 111 gemiddeld en klopte een hulpeloze Taylor met 4-0. De Engelsman kwam niet verder dan 85 gemiddeld.

© Modus Darts

© Modus Darts

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer