Chantal Van Limbergen (links) zal als prinses van België haar opwachting maken in tal van carnavalsstoeten.© RR

Carnaval

Chantal Van Limbergen uit Diepenbeek gekroond tot prinses van België 2024

Diepenbeek -

Chantal Van Limbergen (48) van carnavalsvereniging De Mooslepkes uit Diepenbeek is verkozen tot prinses van België 2024. Ze is de eerste Limburgse vrouw ooit die dit kroontje mag dragen.

Gert Reynders

Vorig jaar werd Chantal Van Limbergen samen met haar echtgenoot Robby Vanloffelt al verkozen tot prinses en prins carnaval van het Vlaamse Gewest. Dit jaar waagde Chantal - dit keer zonder haar wederhelft - ook haar kans in de verkiezing van de prinses van België, een organisatie van de Orde van de Ezel uit Lombardsijde.

“Na mijn overwinning van vorig jaar hebben mensen in mijn omgeving me aangespoord om deel te nemen aan de verkiezing van prinses van België”, vertelt Chantal. “Tijdens de show in Oudenaarde moest ik een speech in de drie landstalen geven. Doodnerveus was ik. Je moet weten dat ik werkelijk geen woord Frans of Duits spreek. Ik heb die teksten helemaal uit het hoofd moeten leren.”

Droom

Voor de ogen van het publiek én de jury, die bestond uit prinsessen afkomstig uit heel België, moest Chantal ook drie dansen opvoeren. “Een wals, een mars en een tango”, knikt de nieuwe prinses. “Een geweldige danseres ben ik zeker niet. Gelukkig heb ik enkele vrienden die hierin wel bedreven zijn. Zij hebben me vooraf een aantal pasjes aangeleerd. De jury vond het blijkbaar allemaal prima en heeft me beloond met de titel van prinses van België 2024. Hiermee is voor mij een droom in vervulling gegaan.”

Van de nieuwe prinses van België wordt verwacht dat ze dit jaar aanwezig is op zoveel mogelijk evenementen. Zo zal Chantal II aanstaande zondag 3 maart tijdens de carnavalsstoet in haar eigen Diepenbeek alvast te zien zijn op de wagen van cv De Mooslepkes.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer