thumbnail:
thumbnail:

Offroad Bilzen lokt 500 sportievelingen, amper 13-jarig meisje wint bij dames

Bilzen -

Zondag genoten vijfhonderd wandelaars en lopers van de prachtige natuur tijdens Offroad Bilzen. Lokale loopclub Bilzen Beweegt stippelde een parcours van 7 en 16 km uit.

Nico Francois

Om 13 uur gingen zo’n 200 lopers van start voor de route van 7 kilometer. Na de hevige regenval bleek het parcours er zeer zwaar en drassig bij te liggen. Na de start aan het voetbalplein kregen de lopers al na enkele honderden meters de pittige Katteberg voorgeschoteld. De sterkere atleten maakten meteen het verschil en liepen aan een snel tempo, heuvel op en af, door de modder.

Jonas Slegers van GS Running Team won in een tijd van 25’29” voor Maarten Borgers en Niels Rouvrois. Bij de dames stond er geen maat op de amper 13-jarige Noa Vanschoonwinkel. Zij won in een knappe tijd van 31’23” voor Caroline Delhougne en Delphine Jaques. Een goed uur later was het de beurt aan de deelnemers van de 16 kilometer. Dit parcours met 250 hoogtemeters, in combinatie met de vele modderstroken, was loodzwaar. De deelnemers kwamen dan ook één voor één afgepeigerd over de finish, maar kregen wel allen een medaille en een stuk Limburgse vlaai.

Sam Nulens, die in 2023 de overwinningen bleef opstapelen, startte het jaar op dezelfde wijze. Met een overtuigende overwinning liet hij Tim Eichmann en Steven Machiels achter zich. Bij de dames was Bo Paps de winnares voor Jolien Vandersmissen en Ine Wouters.