De kleindochter van de piloot ontvangt het boek van auteur Mark Beckers.© rr

Kleindochter van piloot woont boekvoorstelling over vliegtuigcrash bij

Voeren -

Zondag presenteerde Heem en Natuur Voeren het boek ‘Do not forget’ in het Dorpshuis in Teuven, over de crash van een vliegtuigje in Teuven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Onder de aanwezigen ook de kleindochter van de piloot.

Jean-Pierre Duijsens

Zo’n 120 geïnteresseerden waren zondag aanwezig op de boekvoorstelling in Teuven. Onder hen de laatste oorlogsgetuigen en een kleindochter van de piloot van het gecrashte vliegtuig. Als blijvende herinnering aan de crash wordt een restant van het toestel tentoongesteld in het oorlogsmuseum in Thimister-Clermont.

In 1943, tijdens de Tweede Wereldoorlog, stortte een vliegtuig neer in een weiland. De crash veroorzaakte een brand aan de naastgelegen boerderij. De piloten waren al met parachute uit het toestel gesprongen en landden veilig in de omgeving. Graaf Yves De Sécillon zag het toestel neerstorten en wilde hulp verlenen. Helaas verongelukte de graaf door een rondvliegend stuk metaal dat zijn slagader raakte.

De gebeurtenis maakte een diepe indruk op dorpsbewoners en bleef tachtig jaar een levendig verhaal. Teuvenaar Mark Beckers nam het initiatief om een monument te plaatsen. Daarnaast deed hij ook het nodige speurwerk om de gebeurtenis neer te pennen in een boek. Dat is er nu dus. Do not forget bevat gedetailleerde informatie over de crash, getuigenverslagen en verhalen over de bemanningsleden en graaf Yves De Sécillon.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer