© Red Bull Content Pool

VIDEO. Geweldige beelden: snelste drone ter wereld probeert Max Verstappen bij te houden

Hoe mooi zou het zijn om een F1-bolide, die aan snelheden van 300 km/u voorbijraast, in beeld te brengen met een drone? Wel, het antwoord is nu te zien. Red Bull en Dutch Drone Gods werkten samen om de snelste drone ter wereld jacht te laten maken op de wereldkampioen. Het leverde alvast fantastische beelden op.

Jorunn Vannoorden

De drone, die is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Dutch Drone Gods, is uitgerust met een camera en is in staat een maximumsnelheid van 350 kilometer per uur te bereiken. Het duurde meer dan een jaar om de drone te ontwikkelen die twee keer sneller kan accelereren dan een F1-auto: In amper vier seconden trekt de drone op van 0 naar 300 kilometer per uur. Er kroop heel veel werk in dus, maar het resultaat mag er zijn. Dat vindt Verstappen zelf ook.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK. Max Verstappen gelooft in vierde wereldtitel op rij aan vooravond van nieuw seizoen: “Het ziet er veelbelovend uit”

“Ik had nooit gedacht dat ik een drone zo snel zou zien gaan - laat staan met een camera. Ik wist niet dat hij me volgde tijdens het rijden in zeer natte omstandigheden en op sommige plekken was hij heel dichtbij. Ik was echt verbaasd dat ze me aan deze snelheden konden bijhouden, zelfs in de bochten. Dit geeft echt een andere kijk op Formule 1.”

De drone vloog op een kletsnat Silverstone een rondje mee in het zog van Max Verstappens Red Bull en dat leverde volgende fantastische beelden op:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Formule 1