Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) bindt de strijd aan tegen recidivisten.
Volledig scherm
Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) bindt de strijd aan tegen recidivisten. © BELGA / LSI

10 keer per jaar 75km/u in de bebouwde kom? Boete betalen volstaat niet langer, hardleerse chauffeurs moeten straks naar politierechter

Automobilisten die zogenaamde kleine overtredingen opstapelen en vandaag nog wegkomen met het netjes betalen van boetes, zullen in de nabije toekomst voor de politierechtbank moeten verschijnen. Hardleerse bestuurders riskeren hun rijbewijs voor langere tijd kwijt te spelen. Dat kondigden minister van Mobiliteit George Gilkinet (Groen) en minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) aan.

172 reacties

  • PATRICK DE GREGORIIS

    2 maanden geleden
    Wat een gezeur. Rijbewijs met punten. Eenvoudiger kan niet.
  • Filip Vanopdenbosch

    2 maanden geleden
    Ben voor verkeersveiligheid maar zoals er nu op vele plaatsen onlogische regels en snelheden worden opgelegd zoals de wildgroei van de zone 30 dan krijg je net dat mensen het beu worden en hun voeten eraan gaan vegen? Kan er mij niet de indruk van ontdoen dat het op steeds meer plaatsen te doen is om de kassa te vullen?! Plaats snelheids limieten op een logische wijze en ze zullen veel beter gerespecteerd worden!
  • Ludo Van Damme

    2 maanden geleden
    Tijd voor een rijbewijs op punten.
  • Ferdinand Nuyts

    2 maanden geleden
    Gaston Miar, dat is mij ook al dikwijls opgevallen, zeer juist.
  • Stephan Priem

    2 maanden geleden
    De parketten kun nu al niet meer volgen, zodat verkeersovertredingen ouder dan een jaar in de prullenbak verdwijnen. Misschien eerst dit aanpakken.