Verdachten schietpartij waarbij Firdaous (11) stierf, komen mogelijk uit Nederland

De politie houdt er rekening mee dat de verdachten van de schietpartij in Merksem waarbij vorig jaar de 11-jarige Firdaous stierf, uit Nederland afkomstig zijn. Daarom is ook in Nederland een opsporingsbericht verspreid.

tg

Het opsporingsprogramma Opsporing verzocht, op de Nederlandse tv, besteedde deze week uitvoerig aandacht aan dit Belgische dossier. “We houden er rekening mee dat er Nederlandse verdachten bij betrokken zijn”, zo luidt het.

De dood van de 11-jarige Firdaous, in januari 2023, jaagde een schokgolf door ons land. Het meisje werd een soort symbool van de meedogenloze manier van werken in het drugsmilieu. Het was nog vroeg in de avond toen met een oorlogswapen vijf kogels afgevuurd werden op de garagepoort van de woning aan de Nieuwdreef in Merksem. Allicht wist de schutter niet dat achter de poort een leefruimte met keuken ingericht was. Firdaous werd dodelijk getroffen door een kogel.

LEES OOK. Politie verspreidt nieuwe beelden in zaak doodgeschoten Firdaous (11): twee mannen en auto gezocht

In het onderzoek zitten intussen een 53-jarige vrouw en een 21-jarige man in de cel. Hun rol wordt nog verder onderzocht. Wat zeker is, is dat het DNA van de vrouw op de kogel is gevonden.

LEES OOK. Zussen van doodgeschoten Firdaous (11) reageren emotioneel nu verdachten zijn opgepakt: “Ze hebben ons geluk afgepakt”

Intussen zijn er camerabeelden vrijgegeven van de bewuste avond en die zijn nu ook op de Nederlandse televisie getoond in de hoop een doorbraak te kunnen forceren.

Daarop is een tweetal te zien dat hun auto, waarschijnlijk een ouder model van een Peugeot 308, in een steeg vlak bij de Nieuwdreef in Merksem parkeerde.

Na wat rondlopen door de buurt loopt een van de mannen richting de woning die even later werd beschoten. Zijn vermoedelijke handlanger volgde hoogstwaarschijnlijk op een zwarte, elektrische step. Hij had een witte zak bij zich waarin mogelijk het gebruikte vuurwapen zat.

Nog geen twee minuten na het schieten kwamen twee mannen terug bij de geparkeerde auto. Zij reden er gehaast vandoor in de richting van de Laarsebaan.

Zowel de Nederlandse als de Belgische politie kreeg intussen al wat tips binnen die nu verder worden onderzocht.

Getuigen of mensen die menen informatie te hebben, wordt nog altijd gevraagd contact op te nemen met de politie op het gratis nummer 0800/30 300.

LEES OOK. PORTRET. De familie El Ballouti: rijker dan Eden Hazard en Kevin De Bruyne samen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen