Politie ondervraagt man na vermeende achtervolging van 10-jarig meisje: “Hij had geen kwade bedoelingen”

De vermeende achtervolging vond plaats in de Pastoor De Witstraat in Heist-op-den-Berg.© Joren De Weerdt

Heist-op-den-Berg -

Na het bericht dat een 10-jarig meisje dinsdagavond zou achternagezeten zijn in de Pastoor De Witstraat in Heist-op-den-Berg, heeft de lokale politie woensdag een man ondervraagd die aan de persoonsbeschrijving voldoet. Daaruit werd duidelijk dat de persoon geen kwaadwillige bedoelingen had.

“Gisteren (woensdag, red.) verschenen er verschillende berichten op sociale media en in de pers over een meisje dat achtervolgd werd in de Pastoor De Witstraat in Heist-op-den-Berg”, deelt politiezone Heist mee. “Gisterenavond kregen we een melding van een burger dat iemand die volledig aan de beschrijving voldeed, in de buurt werd gezien.”

LEES OOK. Man achtervolgt meisje (10) in Heist-op-den-Berg: “We zijn blij dat ze goed heeft gereageerd en meteen is gaan lopen”

“Onze interventieteams waren snel ter plaatse”, klinkt het. “De persoon die werd beschouwd als de ‘achtervolger’, is geïdentificeerd en werd door onze interventieteams uitgebreid bevraagd over de vermeende feiten. Hieruit werd duidelijk dat deze persoon geen kwaadwillige bedoelingen had en geen intentie had om criminele handelingen te plegen. In samenspraak met het parket werden hem geen feiten ten laste gelegd.” (kvro)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen