Protestactie tegen lezing Dries Van Langenhove aan KU Leuven
Volledig scherm
PREMIUM
Protestactie tegen lezing Dries Van Langenhove aan KU Leuven © Vertommen

NSV! reageert verbolgen op ‘censuur’ van KU Leuven na lezing Dries Van Langenhove: “Universiteit beperkt vrije meningsuiting”

Een strafrechtelijke klacht en een verbod op gebruik van universiteitsinfrastructuur tot eind volgend jaar: KU Leuven was not amused met het vraaggesprek dat Dries Van Langenhove woensdagavond op uitnodiging van NSV! hield. De studentenvereniging betreurt de houding van de universiteit. “De universiteit hoort een vrijplaats van ideeën te zijn.”

49 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    2 maanden geleden
    Art.10 van het "Europees Verdrag vd Rechten vd Mens" garandeert onze toch zo belaagde "Vrijheid van Meningsuiting. Art. 7 der Belgische Grondwet treedt dit volledig bij, tot spijt van elke censor die het benijdt.
  • Bollen Stefan

    2 maanden geleden
    Vrije meningsuiting heeft ook zijn grenzen. Als er haat prediking aan te pas komt, moet men ingrijpen. Allr vrije meningsuiting zonder respect voor wat of wie dan ook, dient verboden te worden. Geen mensen meetrekken in een negatieve spiraal
  • herman van den bosch

    2 maanden geleden
    Dus het kan zo ver komen dat men het percentage gedetineerden van een bepaalde bevolkingsgroep niet meer openbaar mag/kan maken. Burgers mogen dus niets weten want dat wekt zogezegd ‘haat’ op! Triest.
  • Roger Kerhove

    2 maanden geleden
    Ik vind dar de KUL eerst toelichting geeft en weet maar goed hoe het zal uitdraaien , om hem daarna en mes in zijn rug te planten . Er bestaat in België zoiets als vrije meningsuiting komt in België meer en meer in het gedrang , wij mogen de waarheid niet meer verkondigen het was wel uitsluitend bestemd voor de studenten en niet openbaar zeer triest waar gaat het eigenlijk eindigen .
  • guido Bervoets

    2 maanden geleden
    Zouden jullie nog altijd toeteren om het recht op vrije meningsuiting als de studenten van de KUL een imam of een moslimterrorist zouden uitnodigen als gastspreker. Vrije meningsuiting geldt voor iedereen hoor.