© REUTERS

Grand Slam judo Tashkent: Jorre Verstraeten grijpt naast het brons

Jorre Verstraeten heeft vrijdagnamiddag geen bronzen medaille kunnen veroveren in de klasse tot 60 kilogram op de Grand Slam judo in de Oezbeekse hoofdstad Tashkent. In de kamp om het brons verloor onze landgenoot op strafpunten van de Turk Salih Yildiz (IJF 20). Op veertien seconden voor het einde liep hij tegen een derde shido aan.

Bron: BELGA

Verstraeten, de nummer zeventien van de wereld, was bye in de eerste ronde en startte nadien met winst met ippon in de Golden Score tegen de Oezbeek Bakhrom Boturov (IJF 92). Vervolgens ging hij met waza-ari voorbij de Rus Gamzat Zairbekov (IJF 36). Na een ippon van de Fransman Romain Valadier Picard (IJF 12) in de kwartfinales werd Verstraeten naar de herkansingen gestuurd. Daar gaf zijn Kazachse tegenstander Yeldos Smetov (IJF 31) forfait.

In de klasse tot 57 kilogram bij de vrouwen werd de 26-jarige Mina Libeer (IJF 33) in de tweede ronde met waza-ari uitgeschakeld door de Sloveense Kaja Kajzer (IJF 23). In de eerste ronde was ze met waza-ari voorbij de Tadzjiekse Fazilat Gulboeva (IJF 226) gegaan.

Matthias Casse komt zaterdag in actie in de klasse tot 81 kg. Sami Chouchi (-90 kg) en Toma Nikiforov (-100 kg) moeten zondag de tatami op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer