“Je vindt nooit nog een auto als deze”: nieuwe Tesla gaat in één seconde naar 100 km/u, met hulp van raketmotoren

Elon Musk heeft op X (het voormalige Twitter) heel wat gespeculeerd over de nieuwe Tesla Roadster die er tegen 2025 moet komen. De auto zou een snelheid halen van 0 naar bijna 100 per uur… in slechts één seconde.

rovn

De eerste versie van de Roadster werd al voorgesteld in 2017, toen sprak Musk nog over een tijd van 1,9 seconden om vanuit stilstand tot quasi 100 kilometer per uur te geraken. De eigenaar van Tesla stelde de effectieve lancering op de markt nog enkele keren uit. Ondertussen werden de specificaties van de wagen nog aangepast, waaronder de acceleratie. Die werd nog bijna in tijd gehalveerd, naar één seconde.

Die extreem snelle acceleratie zal niet kunnen bereikt worden met een standaard motor. Musk kondigde aan dat er waarschijnlijk raketmotoren van zijn andere bedrijf SpaceX gebruikt zullen worden om de auto deze snelle acceleratie te geven. Die raketmotoren zullen trouwens geen vlammen uitslaan, maar koude lucht onder hoge druk.

Op zijn eigen X-account weet Musk alvast heel wat mensen gek te maken. Zo zegt hij onder andere dat de snelle acceleratietijd “het minst interessante gegeven” is en dat er “nooit nog een auto zoals deze zal zijn, als je het al een auto kan noemen”. Hij zegt er wel niet bij welke specificaties dan nog spectaculairder zullen zijn buiten de opvallend snelle acceleratie. De nieuwe introductie van de Roadster zal hoogstwaarschijnlijk plaatsvinden eind dit jaar, de effectieve lancering op de markt volgend jaar. Als die lancering tenminste niet weer wordt uitgesteld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer