Archiefbeeld gevangenis Gent
Volledig scherm
Archiefbeeld gevangenis Gent © Photo News

“250 gedetineerden slapen op de grond”: nog steeds 15 procent overbevolking in onze gevangenissen

Het aantal plaatsen in de Belgische gevangenissen is op een jaar tijd gestegen. Maar ondanks de bijkomende capaciteit is er nog steeds sprake van bijna 15 procent overbevolking. Een jaar eerder kwam die overbevolking weliswaar nog hoger uit, zo leren cijfers van de federale overheidsdienst Justitie.

16 reacties

  • Luc Verbeek

    2 maanden geleden
    @Marianne vdl : Ik ben het volledig met je eens dat iemand die zwaar in de fout ging idd daadwerkelijk gestraft dient te worden . Echter , er zijn ook mensen die verdacht worden en eveneens het zelfde gevangenisregime ondegaan . Als blijkt dat zij echter onterecht in deze omstandigheden zitten/zaten dan is dat er ver over . Zo zie ik dat .
  • John Lux

    2 maanden geleden
    Misschien alle ontspanningsruimten in de gevangenissen ombouwen naar slaapplaatsen. Een gevangenis moet géén Club-Med zijn.
  • Monique Willemsen

    2 maanden geleden
    ik vindt het wel heel erg voor de cipiers die er moeten werken .maar zeker niet voor die daar zitten.
  • Kurt Vanhaverbeke

    2 maanden geleden
    @Jan Verstrepen, ik ben het volledig met je eens!
  • Jan Daems

    2 maanden geleden
    Je kan al eens tegenslag hebben maar ik denk dat velen die daar zitten hun straf wel verdiend hebben. Dat ze niet de luxe van een hotel kunnen genieten lijkt me nogal logisch maar ik denk dat velen het verblijf hier, inclusief het op de grond slapen, verkiezen boven hun straf uitzitten in een van de vele buitenlandse gevangenissen. Misschien dat misdaad niet afschrikt omdat er nadien toch gepamper volgt?