VRT

Carpool karaoke-versie van Will Tura-musical en voor het eerst in 15 jaar samen op vakantie: de mooiste dromen uit "De droomfabriek"

Gert Verhulst, James Cooke, Jelle Cleymans en Jonas Van Geel hebben een speciale carpool karaoke-versie van de Will Tura-musical "Vergeet Barbara" gemaakt voor superfan Jacqueline (85) die onwel werd tijdens hun laatste voorstelling. En de familie David uit Diksmuide baat al jaren een drukbezochte kinderboerderij uit en kan daardoor al 15 jaar niet meer samen op vakantie.Ā Dit zijn de mooiste en strafste dromen uit de vijfde aflevering van "De droomfabriek" op VRT1.

Waar pinkten we een traantje weg?

Jacqueline (85) uit Wilsele is een grote fan van de Vlaamse zanger Will Tura. Ze was dan ook in de wolken toen haar kleindochter haar meenam naar de allerlaatste voorstelling van de musical "Vergeet Barbara".

Tijdens de laatste opvoering van de musical rond de grootste hits van de zanger, was Will Tura zelf ook aanwezig. Jammer genoeg werd Jacqueline onwel tijdens de show. Ze moest ter plaatse zelfs gereanimeerd worden. Gelukkig herstelde ze volledig, maar de rest van de musical miste ze natuurlijk.

GloriaĀ Monserez verrast Jacqueline daarom thuis met een dvd van de voorstelling. En die bevat ook een persoonlijke videoboodschap van Will Tura zelf.Ā Als klap op de vuurpijl staan ook hoofdrolspelers Gert Verhulst, James Cooke, Jelle Cleymans en Jonas Van Geel bij haar aan de deur om haar mee te nemen naar de kapper.

Onderweg wordt ze getrakteerd op een eenmalige "carpool karaoke"-versie van de musical. Ook in de kapperszaak zelf, is het viertal nog niet uitgezongen.

Videospeler inladen...

Wat was het leukste moment?

Greet is een fervente danser. Ze droomt ervan om het eindnummer van haar lievelingsfilm "Dirty dancing" te dansen voor al haar vrienden, inclusief de legendarische lift op het einde. Samen met choreograaf Roy Julen gaat ze de uitdaging aan en traint ze voor het optreden van haar leven.Ā 

Videospeler inladen...

Tijdens de uitzending van "De droomfabriek" is het tijd om de training in praktijk om te zetten. De muziek voor de dansscĆØne van Greet wordt verzorgd door Gloria MonserezĀ en Niels Destadsbader.

Videospeler inladen...

Wat was de strafste droom?

De familie David uit Diksmuide baat al jarenlang ā€™t Kakelend Kippenmuseum uit, dat is een drukbezochte kinderboerderij in de regio. Doordat die halve dierentuin zoveel werk met zich meebrengt, is het gezin al 15 jaar niet meer samen op vakantie geweest. "De droomfabriek" stuurt de familie een weekje "op safari".

Videospeler inladen...

De dieren op de boerderij worden natuurlijk niet aan hun lot overgelaten. De boerderij wordt overgenomen door Bart Peeters en Maaike Cafmeyer. Die ontdekken veel over zichzelf en de boerenstiel.

Videospeler inladen...

Wat met de oproep van vorige week?

Maaike Cafmeyer deed tijdens de vorige aflevering een oproep om alle "schrikkeljarigen" een fantastische verjaardag te bezorgen. Ze vroeg daarom aan handelaars om acties op poten te zetten om al die mensen eens extra in de bloemetjes te zetten op hun unieke dag.

Op 29 februari zelf ging Cafmeyer op roadtrip met de jarige Kira. Die werd 4 of 16, afhankelijk van hoe je het berekent. Cafmeyer haalt ze van de schoolbanken in Antwerpen en neemt ze mee doorheen het hele land om ze een verjaardag te bezorgen waar ze nog 4 jaar van kan genieten.

Waar kan jij mee helpen?

Cafmeyer doet ook deze aflevering een oproep. Sytske (34) uit Dendermonde heeft een topsportcarriĆØre in het voetbal, judo en rugby achter de rug. Helaas kon ze zich nog nooit kwalificeren voor de Olympische Spelen. In 2019 kwam ze heel dichtbij met haar rugbyploeg.

Nu wil ze toch nog Ć©Ć©n kans wagen door zich te werpen op de curling. Ze zoekt dus 4 teamleden om mee te doen met het Belgisch kampioenschap volgende week zaterdag. En wie weet haalt ze daarmee in 2026 zelfs een Olympische medaille.Ā 

Kan jij daarbij helpen? Surf dan naarĀ Wedstrijden en oproepen | VRT MAX

Meest gelezen