Nikki Haley.
Volledig scherm
Nikki Haley. © Getty Images via AFP

Nikki Haley wint in Washington DC voor het eerst van Trump

Bij de Republikeinse presidentiële voorverkiezingen in Washington DC heeft voormalig VN-ambassadeur Nikki Haley zondag haar eerste overwinning behaald tegen voormalig president Donald Trump. Dat heeft de Republikeinse partij in Washington D.C. bekendgemaakt.

  1. Wateroverlast en schade in Limburg en Antwerpen, maar beterschap op komst: “Na de middag wordt het grotendeels droog”
    Play
    Update

    Waterover­last en schade in Limburg en Antwerpen, maar beterschap op komst: “Na de middag wordt het groten­deels droog”

    Op dit moment valt er op de meeste plaatsen in ons land nog heel wat regen. Weerman Frank Duboccage stelt wel gerust en zegt dat de zwaarste regenval achter de rug is. De regenzone blijft vandaag nog even in het land, maar trekt langzaam weg richting Nederland. “In de loop van de avond zou het overal weer droog moeten zijn”, volgens Duboccage. Vannacht kregen enkele dorpen in Limburg en Antwerpen te maken met zwaar onweer en heel wat wateroverlast. Lokaal viel er tot wel 55 liter water per vierkante meter. In Lanaken was dat zelfs 88 liter, volgens de burgemeester Marino Keulen (Open Vld). Op verschillende plaatsen sloeg ook de bliksem in.
  2. Groot-Brittannië maakt bocht: Oekraïne mag Rusland direct aanvallen. Hoe gevaarlijk is dit?
    PREMIUM
    25

    Groot-Brittannië maakt bocht: Oekraïne mag Rusland direct aanvallen. Hoe gevaarlijk is dit?

    Oekraïne krijgt groen licht van de Britten om diep achter de frontlijn Russisch grondgebied te raken met langeafstandsraketten. Steden in het westen van Rusland komen nu in het vizier van Oekraïne. Waarom deze plotse bocht? Rusland raken was toch een rode lijn? Zullen nog meer landen volgen? Hoe zal Rusland reageren? “We mogen een Russische hybride aanval niet uitsluiten”, zegt professor internationale politiek Sven Biscop (UGent).