Odegaard en co. rekenden eenvoudig af met Sheffield.© IMAGO/News Images

VIDEO. De fans vertrokken al voor de rust: Arsenal haalt sloophamer boven tegen Sheffield United

Arsenal heeft maandagavond uitgehaald op bezoek bij hekkensluiter Sheffield United: 0-6. De Gunners, met Leandro Trossard na 74 minuten op het veld, blijven zo in het spoor van Liverpool en Manchester City.

Vincent Van Genechten

Martin Odegaard opende de score in de vijfde minuut. Op aangeven van Rice trapte de Noor raak in de rechterbenedenhoek. Na een owngoal van Jayden Bogle (13.) en een afgeweken schot van Gabriel Martinelli (15.) was de wedstrijd op het kwartier al gespeeld. Bij de rust gaf het scorebord zelfs 0-5 aan na goals van Kai Havertz (25.) en Declan Rice (39.). In de tweede helft dikte Ben White (58.) de score nog aan.

Met 61 punten uit 27 wedstrijden blijft Arsenal derde in de Premier League, op twee punten van koploper Liverpool en op een punt van Manchester City. Rode lantaarn Sheffield United telt 13 punten.

Andere competities

Op de 27e speeldag in de Serie A trok Inter Milaan met 2-1 aan het langste eind tegen het Genoa van Koni De Winter, die de hele match speelde. Kristjan Asllani (30.) verschalkte Genoa-doelman Martinez met een schot in het dak van het doel. Alexis Sanchez (38.) zette een strafschop om. In de tweede helft bracht Johan Vasquez (54.) Genoa opnieuw in de match, hij nam de bal op de slof van aan de rand van het zestienmetergebied: 2-1. De zege van Inter kwam echter niet meer in gevaar.

Inter (72 ptn) boekte zijn negende opeenvolgende zege en vergroot zo zijn voorsprong op Juventus, dat zondag met 2-1 verloor van Napoli, tot 15 punten. De koploper komt zo steeds dichter bij een twintigste landstitel. Genoa is twaalfde met 33 punten.

Alexis Sanchez.© AFP

Trabzonspor, met Thomas Meunier de hele match tussen de lijnen, ging op de 28e speeldag van de Turkse Süper Lig met 3-1 onderuit tegen Alanyaspor. Oguz Aydin (8., 38.) scoorde twee keer voor de pauze. Efecan Karaca (73.) zorgde voor de 3-0. Nicolas Pepe (90.+5) redde de eer voor de bezoekers.

In de stand is Trabzonspor derde met 46 punten, op 29 punten van leider Galatasaray (75).