In het infokrantje staat de verworpen fusienaam Beveren Waas
Gemeente Zwijndrecht

Infoblad Zwijndrecht gebruikt per ongeluk verworpen fusienaam Beveren Waas: "Krantje was al gedrukt"

In Zwijndrecht is er in het gemeentelijk infoblad een pijnlijk foutje geslopen. In de editie van maart staat dat de naam voor de nieuwe fusiegemeente met Beveren en Kruibeke, Beveren Waas zal zijn, maar die naam is eind vorige maand op de gemeenteraad verworpen. "Een fout vind ik een zwaar woord", reageert burgemeester André Van de Vyver (Groen).

Er staat een opmerkelijke fout in het gemeentelijke infokrantje van Zwijndrecht. In de meest recente editie die de inwoners in de brievenbus hebben gekregen, staat dat dat de nieuwe fusienaam Beveren Waas zal zijn. Maar die naam is eind februari afgekeurd op de gemeenteraad.

"Het gemeenteblad wordt altijd uitgedeeld in de laatste week van de maand, dus het was al gedrukt nog voor gemeenteraad heeft plaatsgevonden", vertelt burgemeester André Van de Vyver (Groen).

Ondanks de gevoeligheid van de nieuwe naam, tilt de burgemeester niet zwaar aan de fout. "Een fout vind ik al een zwaar woord, ik vind het echt een bagatel. De mensen weten dat de naam is afgeketst, dus er zou geen verwarring mogen zijn. Ik heb ook geen reacties gehoord van mensen die in de war waren." 

Ook in het gemeenteblad van Beveren is dezelfde fout geslopen
Foto: Gemeenteblad Beveren

Ook in de meest recente editie van het gemeenteblad van Beveren staat dat Beveren Waas gekozen zou zijn als naam voor de fusiegemeente. "Het agendapunt werd op de gemeenteraad van Beveren afgevoerd en had dus geen stemming, ook Beveren heeft dus een fout gemaakt", zegt gemeenteraadslid Stijn De Munck (Groen Beveren).

Voorlopig wordt de werknaam Beveren-Kruibeke-Zwijndrecht gebruikt. 

Meest gelezen