Het gerechtsgebouw in Kortrijk
Foto: Belga

Man uit Kortrijk veroordeeld tot 4 jaar cel voor belaging en verkrachting van ex-vrouw

Een man uit Kortrijk is door de rechtbank in Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van 4 jaar, waarvan de helft met uitstel, voor verkrachting, belaging en wapenbezit. Hij viel zijn ex-vrouw en haar minderjarige zoon lastig. Hij drong ook de woning binnen en verkrachtte de vrouw onder bedreiging van een mes.

De problemen tussen de veertiger en zijn ex begonnen toen hun relatie tot een einde kwam. "De beklaagde kon de breuk moeilijk verkroppen en begon de vrouw lastig te vallen", zei de procureur tijdens het proces. "Hij postte allerlei lasterlijke zaken over haar op sociale media." Ook haar zoon werd niet gespaard. Hij werd online uitgemaakt voor pedofiel.

De man ging steeds een stapje verder, tot 28 juli 2022. Toen drong de man de woning van zijn ex binnen. In een rugzak had hij een mes, spanbandjes, een touw en een handdoek bij. Hij dwong de vrouw naar haar slaapkamer te gaan en bond haar vast. "Ik wilde gewoon praten", zei de man tegen de rechter. "Het was een goed gesprek, ze gaf me een knuffel en stelde zelf voor om seks te hebben."

Geen wederzijdse toestemming

Volgens de advocaat van het slachtoffer klopt het verhaal van de man niet. "Mevrouw wilde helemaal geen seks en er was geen sprake van wederzijdse toestemming. Hij heeft haar verkracht onder bedreiging van een mes."  

Volgens de verdediging ging het om seks met toestemming, dronken ze nadien nog samen een glas en hebben ze wat nagepraat. Maar dat verhaal volgde de rechter niet. Hij veroordeelde de man tot een celstraf van 4 jaar, waarvan de helft met uitstel. Hij mag ook geen contact meer hebben met de vrouw en haar omgeving.

Meest gelezen