Georges-Louis Bouchez haalt voor MR stemmenkanon binnen.... van extreemlinkse PVDA

© BELGA

Youssef Handichi ruilt het donkerrood van PVDA/PTB voor het blauw van MR. Handichi raakte voor PVDA/PTB in 2019 verkozen voor het Brussels Parlement. Bij de verkiezingen van juni zal hij opkomen voor de Franstalige liberalen.

Peter De Lobel

Nadat hij al langer had aangekondigd dat hij zou stoppen bij PVDA/PTB, uit ontgoocheling, omdat er onvoldoende naar hem geluisterd werd, stapte Handichi begin februari uit de communistische partij. Een aderlating voor PVDA/PTB, want de voormalige buschauffeur bij de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB mag gerust een stemmenkanon genoemd worden. Met zijn 13.079 stemmen behaalde Handichi in 2019 het vierde resultaat in het Brussels Gewest.

“Van buitenaf bekeken is dit een grote stap”, zei hij dinsdag tijdens een persconferentie bij de MR. “Maar voor mij is het een logische stap.” Het is uiteraard niet zeker of zijn volledige aanhang die voor hem “logische” overstap zal volgen. Het is nog niet duidelijk op welke Brusselse lijst (regionaal of federaal) Handichi een plek krijgt. Laat staan dewelke.

In het Brussels Parlement geniet Handichi ook buiten zijn vroegere partij erkenning. “Hij heeft charisma en kan zijn ideeën heel helder uiteenzetten”, liet Alexia Bertrand (Open VLD) zich onlangs ontvallen over Handichi. Voor Bertrand federaal staatssecretaris voor Begroting werd, was ze voor de MR fractieleider in het Brussels Parlement. Handichi en zij botsten daar onder meer toen hij haar wegens haar gegoede afkomst onder vuur nam. Maar die plooien lijken intussen meer dan gladgestreken. Over het lot van Bertrand zelf, nog altijd genoemd als derde of vierde op de federale Brusselse lijst van de MR, is nog altijd geen duidelijkheid.

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez had goed nieuws voor de nieuwe rekruut. “De partij-afdracht bij de MR is maar 20 euro. Veel goedkoper dan bij de PVDA/PTB.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen