Foto: Belga

Franse politie pakt 3 jongeren op die contact hadden met de 4 terreurverdachten in ons land

De Franse politie heeft maandag 3 jongeren opgepakt in 3 Franse steden. Blijkbaar stonden ze in contact met de 4 jonge terreurverdachten die hier afgelopen weekend zijn opgepakt en verdacht worden van het voorbereiden van een terreuraanslag in de Brusselse concertzaal Botanique. De Franse verdachten zijn 15 à 17 jaar oud.

Het Franse persagentschap AFP heeft uit goede bron vernomen dat de 3 Franse jongeren niet direct zouden zijn betrokken bij het voorbereiden van een aanslag in ons land. Maar net als de Belgische verdachten waren ze wel aanhanger van radicaal-islamitisch gedachtegoed.  

Afgelopen weekend zijn bij huiszoekingen in Brussel, Ninove, Luik en Charleroi 4 verdachten opgepakt die klaarblijkelijk een aanslag aan het voorbereiden waren tegen de Brusselse concertzaal Botanique. 3 van hen zijn minderjarig en de andere verdachte is 18 jaar. De laatste is aangehouden, de 3 minderjarigen zijn in een gesloten instelling geplaatst.

In de online gesprekken van de Belgische verdachten werd verwezen naar terreurgroep Islamitische Staat (IS). De vier zouden op het dark web naar wapens gezocht hebben. Bij huiszoekingen zondagochtend werden alvast geen wapens of explosieven aangetroffen.

Meest gelezen