© IMAGO/Pro Sports Images

Snooker

Luca Brecel wroet zich een weg naar halve finale tegen Mark Allen in Riyadh

Wereldkampioen Luca Brecel plaatste zich dinsdagavond voor de halve finales van de World Masters in Riyadh. Na zijn 4-1-zege tegen Ali Carter krijgt hij woensdagmiddag (15.00u) Mark Allen tegenover zich.

Het was wroeten voor Brecel in Saoedi-Arabie, waar hij tegen Carter (WR 8) op het juiste moment de trekker overhaalde. De Maaslander potte breaks van 72 en 63 en maakte optimaal gebruik van een cruciale misser van Carter op bruin in het vierde frame.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“In een nieuw toernooi is het altijd aanpassen aan de omstandigheden”, zei Brecel na afloop. “Dat verklaart de missers aan weerskanten. Maar ik raak de ballen goed, voel dat mijn vorm beter wordt. Ik ben blij dat ik in deze wedstrijd op het juiste moment kon toeslaan, het geeft me vertrouwen voor de halve finales. Daar wacht met Mark Allen (WR 3), net als met Ali Carter, een van de topspelers in topvorm. Maar ik voel me goed en ben blij dat ik me hier als wereldkampioen kan tonen. Hopelijk haal ik met het WK in zicht op het juiste moment dit seizoen mijn topvorm.” (mg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer