KIJK. Woordvoerder Poetin vliegt uit: “Wij tolereren geen kritiek meer op onze democratie! Onze democratie is de beste!”

De woordvoerder van de Russische president Vladimir Poetin is tijdens een toespraak uitgevlogen tegen iedereen die commentaar heeft op Moskou en meer bepaald op de manier waarop er aan politiek gedaan wordt. “Wij tolereren geen kritiek meer op onze democratie en willen niet langer horen dat die niet is zoals ze zou moeten zijn”, foeterde Dmitri Peskov. “Onze democratie is de beste en we zullen ze verder uitbouwen.”

103 reacties

  • Gino Denil

    2 maanden geleden
    Het was wel van een autocratische monarchie naar een absolute dictatuur, Werner Masfranck. Waarin de arbeider weinig of zo goed als niets te zeggen heeft. Volgens Marx was trouwens de overgang van een feodale landbouwstaat neer een communistisch paradijs niet mogelijk. Die kon er alleen komen na de voorafgaande en noodzakelijke kapitalistische industriële fase. Dat wij qua welvaart, sociaal vangnet en arbeidsvoorwaarden dichter bij dat communistisch ideaal staan geeft Marx voorlopig het gelijk.
  • Nico Van Wassenhoven

    2 maanden geleden
    Die leven daar precies op een andere planeet. Democratie is niet alleen een woord.
  • Yente Jamine

    2 maanden geleden
    Er kan moeilijk kritiek gegeven worden op hun democratie als er geen democratie is! Zelfs zijn manier waarop hij de mond snoert van hen die de democratie in twijfel trekken is ondemocratisch! Duh?
  • Franciscus Vander Elst

    2 maanden geleden
    En de kordon sanitaire rond het Vlaams Belang is dat democratie? Lieden die zelf niet op een lijst gestaan hebben tot Minister en Staatssecretaris aanstellen noemen jullie dat democratie ?
  • Werner Masfranck

    2 maanden geleden
    Als je de geschiedenis van Rusland kent, van een autocratische monarchie naar een prolitarische dictatuur, dan heeft Mr.Peskov wel een punt. Hoewel, een systeem waarbij m'n mag gaan stemmen en de uitslag bij voorbaat vaststaat is ook niet ideaal. Maar ze zijn op de goede weg, toch?
  1. LIVE OEKRAÏNE. Duitsland stuurt extra Patriot-luchtafweersysteem naar Kiev - Britse generaal: “Oekraïne kan dit jaar mogelijk verslagen worden”
    UPDATE

    LIVE OEKRAÏNE. Duitsland stuurt extra Patriot-luchtaf­weer­sys­teem naar Kiev - Britse generaal: “Oekraïne kan dit jaar mogelijk verslagen worden”

    Duitsland stuurt een bijkomend Patriot-luchtafweersysteem naar Oekraïne, om dat land beter te beschermen tegen “de toename van Russische luchtaanvallen”. De gepensioneerde Britse generaal Sir Richard Barrons heeft gewaarschuwd dat er een “serieus risico” is dat Oekraïne dit jaar de oorlog verliest. De reden is volgens hem dat “Oekraïne het gevoel kan krijgen dat het niet kan winnen.” Dit vertelde de oud-militair aan de ‘BBC’. Een Amerikaanse topgeneraal waarschuwde eerder deze week al dat de Oekraïense wapens snel opraken. Volg alle updates over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog.
  2. PORTRET. Ze vluchtten voor de Russische geheime dienst en werden steenrijk door alles toe te laten: wie zijn de broers achter berichtenapp Telegram?
    PREMIUM
    14

    PORTRET. Ze vluchtten voor de Russische geheime dienst en werden steenrijk door alles toe te laten: wie zijn de broers achter berichten­app Telegram?

    De Russische Elon Musk heet Pavel Doerov. Samen met zijn broer Nikolai staat hij aan de wieg van populaire berichtenapp Telegram. Wat begon als een nobel idee om te strijden tegen overheidscensuur, mondde uit tot dé verzamelplek voor ongure types, drugshandelaars en terroristen. Nu komt de app in heel Europa onder Belgisch toezicht. Wie zijn de broers Doerov?