Geldexperten Levi Haegebaert en Pascal Paepen.
Volledig scherm
PREMIUM
Geldexperten Levi Haegebaert en Pascal Paepen. © HLN fotomontage - Photo News, Getty Images, ID

“100.000 dollar is in zicht”: waarom schiet de waarde van de bitcoin opeens door het dak? Experts beantwoorden al uw vragen

Na een straffe klim van ruim 50 procent alleen al dit jaar tikt de bitcoin een recordhoogte van 69.100 dollar per stuk aan. Hoe komt dat de koers van de cryptomunt nu zo fors stijgt? Ben je te laat om nog van de klim te profiteren? Waarom vinden sommige economen zo’n dure digitale munt nog steeds waardeloos? En volgen belastingcontroleurs de bitcoinkoers eigenlijk? Experts beantwoorden HLN-lezersvragen over bitcoin.

35 reacties

  • Bruno Pharasyn

    2 maanden geleden
    @Peter Lehaen dat is heel eenvoudig, er is eigenlijk geen BTC-Bank zoals jij het noemt. als jij je BTC verkoopt met winst, is dat aan iemand anders via een exchange, dus jouw winst komt van iemand anders wereldwijd die de huidige waarde ervoor betaald. Net zoals aandelen
  • Andy Van Daare

    2 maanden geleden
    Het spaarboekje waar U de volle 0.0005% op verdiend zeker ? ;) Aan Crypto kan je ook zo aan, dezelfde dag op uw rekening of instant beschikbaar via VISA,toch niet slecht voor gebakken lucht me dunkt.
  • Jacky Leman

    2 maanden geleden
    Mijn geld staat op een spaarboek. Daar ben ik zeker van en kan ik onmiddelijk aan ... De rest is gebakken lucht.
  • Andy Van Daare

    2 maanden geleden
    Reacties van onwetendheid. In de 80's lachte men ook met de fax, en zie waar we nu staan. Bitcoin staat voor meer dan enkel "waarde", want die waarde geven wij, de mens er zelf aan, net zoals aan een bankbriefje of de klomp goud, WIJ manipuleren. Eens men dit doorheeft zal het beter worden, want Bitcoin en andere projecten zijn simpelweg geweldige en onhackbare technologie. Men investeert dus in technologie & vooruitgang, met power to the people zonder tussenpersoon!
  • Eddy Vermeulen

    2 maanden geleden
    Een geselecteerd groepje zal hier in dollars schatrijk mee worden, de rest zal na verloop van tijd hun geld kwijt zijn.