Vrouw (61) doodgeschoten in auto: verdachte opgepakt, man stapte “op zijn gemak” weg na de feiten

© cvm

In Anderlecht werd woensdagavond een vrouw in een auto aangetroffen die neergeschoten was. Ze overleed later aan haar verwondingen. Er werd ondertussen een verdachte opgepakt.

cds, sgg
Bron: Belga

De politiezone Zuid kreeg woensdagavond omstreeks 19.20 uur een melding dat een vrouw bewusteloos in een auto, een Renault, zat in de Gheudestraat in Anderlecht. De hulpdiensten probeerden de vrouw te reanimeren en merkten op dat ze gewond was aan het gezicht. De vrouw, die in levensgevaar verkeerde, werd naar het Sint-Pieterziekenhuis gebracht, maar overleed er een tijdje later aan haar verwondingen.

In het ziekenhuis ontdekten de artsen pas dat de vrouw schotwonden had opgelopen aan het hoofd. Het zou gaan om een vrouw van 61 jaar uit het Waals-Brabantse Eigenbrakel. Het gebruikte wapen zou een heel klein kaliber zijn, waardoor de schotwond niet meteen opgevallen is. Er is een autopsie bevolen. De feiten zouden volgens onze informatie niet drugsgerelateerd zijn.

In het kader van het onderzoek werd donderdag bij een inwoner van Eigenbrakel een huiszoeking verricht. De bewoner, een man, werd daarbij opgepakt.“In de zaak waarin een 61-jarige vrouw bewusteloos en gewond in een auto werd aangetroffen en later aan haar verwondingen overleed, werd een verdachte, die geen familie is van het slachtoffer, gearresteerd”, bevestigt het Brusselse parket. “Hij wordt momenteel verhoord door de speurders.”

“Klaar om weg te rijden”

Getuigen zagen hoe de vermoedelijke dader op zijn gemak van de auto wegstapte. Het is niet duidelijk of dat de man is die werd opgepakt.

“De auto stond hier”, zegt een buurvrouw. “Ik denk dat het slachtoffer nog wilde wegvluchten, want de auto stond al klaar om weg te rijden. We hebben geen schot gehoord”, klinkt het. “Het enige wat me nog opviel, is dat achter de voorruit van de auto een kaart voor mindervaliden zat.”

Het parket opende een gerechtelijk onderzoek en stelde onder meer een ballistisch deskundige en een wetsdokter aan. Het onderzoek werd ook overgenomen door de federale gerechtelijke politie van Brussel. “Alle pistes worden op dit moment nog onderzocht”, klinkt het bij het parket. “Het onderzoek is lopende om de omstandigheden te achterhalen en in het belang van het onderzoek zal het parket niet verder communiceren over deze zaak.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen